Most predlaže ukidanje plaćanje obvezne članarine i za Hrvatsku obrtničku komoru (HOK) - Kanal 5

Most predlaže ukidanje plaćanje obvezne članarine i za Hrvatsku obrtničku komoru (HOK)

Mosto je objavio prijedlog za ukidanje nameta kako bi se oslobodila financijska sredstva prijeko potrebna za funkcioniranje hrvatskog gospodarstva, istaknuo je na press konferenciji saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot.

Most je izvijestio kako je u saborsku proceduru poslao zakonske izmjene prema kojima bi se ukinulo plaćanje obvezne članarine i prema Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK).

U Mostu smatraju da će time pomoći malim i srednjim poduzetnicima, a u tom smjeru, napominju idu i strukturne reforme koje nalaže EU.

HGK i HOK bi, po Troskotovim riječima, trebao funkcionirati po anglosaksonskom modelu, odnosno kao poduzeće koje bi zarađivalo svojim radom, primjerice prodajom podatkovnih paketa.

Glavna zamjerka koju poduzetnici imaju prema HGK jest da ne pruža adekvatnu uslugu za visinu članarine koja im se plaća zbog čega je Most predložio izmjenu, napomenuo je Troskot.

Obrtnici, pak, smatraju da HOK ne predstavlja njihove interese, već služi kao satelit Vladi, na što su nedavno u svom prosvjedu istaknuli ugostitelji Istre i Kvarnera.

„Čuli smo glas naših poduzetnika, podržavamo njihovu inicijativu za ukidanje nameta i odlučili smo u saborsku proceduru uputiti konkretne izmjene”, objasnio je Troskot.

Leave a Comment

Your email address will not be published.