MOST Potpise za referendum donosimo u sabor 24. siječnja, prikupili smo ih 400.000 - Kanal 5

MOST Potpise za referendum donosimo u sabor 24. siječnja, prikupili smo ih 400.000

Most je na konferenciji za medije govorio o završenom prikupljanju potpisa za referendumsku inicijativu “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije” te je rečeno da je prikupljeno 400.000 potpisa.

“Drago nam je reći, obje referendumske inicijative stekle su dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma, i više od toga. Pravovaljane potpise donijet ćemo 24. 1. u Sabor”, izjavio je predsjednik Mosta, Božo Petrov.

“Skupili smo 400.000 potpisa. Tresem se od radosti”, rekao je Marin Miletić te zahvalio strankama, neovisnim saborskim i europarlamentarnim zastupnicima na potpori, ali i volonterima na prikupljanju potpisa.

Vidimo da ministar Beroš, suprotno europskim preporukama, najavljuje ublažavanje mjera za blagdane, a premijer Plenković najavio da će odriješiti kesu za povratnike iz inozemstva, izjavila je Marija Selak Raspudić, istaknuvši da je referendumska inicijativa polučila uspjeh. “Od Sabora očekujemo raspisivanje referenduma i priliku da hrvatski građani daju svoje mišljenje”, izjavila je Selak Raspudić.

“Danas je dan kad se radujemo. Od današnjeg dana ćemo se svi skupa malo odmarati, prije svega naši volonteri, stotine i stotine ljudi diljem Hrvatske koji su se povezali. Ova inicijativa bila je munjevita reakcija nastala u roku od sedam dana od objave uvođenja covid-potvrda. Mnoga je zvijer ostavila trag na ovome snijegu referendumske inicijative”, rekao je Nino Raspudić.

“Mi ćemo predati pravovaljane potpise i tu neće biti nikakve dvojbe. Danas želim poručiti našim volonterima, svim građanima Republike Hrvatske koji nas podržavaju, da mogu mirno proslaviti Božić. Mi referendum imamo, a ako kojim slučajem nekim mahinacijama ovi na vlasti pokušaju zaustaviti taj referendum, ja im to ne bih preporučio”, rekao je Nikola Grmoja.

“Ne bi se trebali bojati naroda, s narodom bi trebali razgovarati, narod bi trebali pitati, ne samo svake četiri godine kad su izbori. Ova vlast i sve vlasti u Hrvatskoj boje se referenduma, rekao je Nikola Grmoja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.