MOST Cijela Vlada mora otići jer su prokockali novac za obnovu Zagreba - Kanal 5

MOST Cijela Vlada mora otići jer su prokockali novac za obnovu Zagreba

Saborski zastupnici MOSTA poručili su da cjelokupna Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora dati ostavku, a nakon što je Europska komisija odbila produljiti rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti za obnovu Zagreba, kroz sanaciju posljedica potresa.

“Ovo je debakl jer, iako se premijer Plenković hvalio kako će on lako produljiti rok samo jednim pozivom Ursuli von der Leyen, očito je da je jako pogriješio i krivo procijenio situaciju. Stoga, više nije više dovoljno da ode ministar Horvat. Cijela nesposobna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem mora otići.”

Mostovci smatraju kako se ne može prijeći preko činjenice da je ova Vlada svojim nečinjenjem, inertnošću i bahatim stavom ‘lako ćemo’ uspjela “prokockati novac” namijenjen obnovi Zagreba.

Mostovi zastupnici su uvjereni kako se time samo dodatno potvrđuje činjenica da je projekt obnove Zagreba i Banovine nakon potresa zapravo propao projekt.

“Na Banovini u aranžmanu države nije obnovljena nijedna kuća, dok je više od tridesetak objekata izgrađeno u privatnoj inicijativi”, stoji u priopćenju.

Ironično su komentirali ‘sposobnost’ premijera Plenkovića, njegove “briselske veze” te kadroviranje u kojem je upravo on osobno izabrao ministra graditeljstva Darka Horvata i ostale članove Vlade, za koje navode da se iz dana u dan “osipaju novootkrivenim korupcijskim skandalima i aferama”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.