Moskva tvrdi da Biden dodatno destabilizira situaciju - Kanal 5

Moskva tvrdi da Biden dodatno destabilizira situaciju

Službeni Kremlj je objavio da upozorenje američkog predsjednika Joea Bidena da će se Rusija suočiti s potencijalno razornim posljedicama ne pomaže smirivanju napetosti u vezi s Ukrajinom i da bi štoviše moglo dodatno destabilizirati situaciju.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov to je rekao kao reakciju na Bidenove jučerašnje izjave u kojima je predvidio da će Rusija krenuti na Ukrajinu i upozorio da će u slučaju invazije platiti veliku cijenu.

Gomilanje ruske vojske na granici s Ukrajinom i prijeteća retorika posljednjih su tjedana uzbunili Zapad i izazvali strah da bi Rusija vojnom silom mogla spriječiti približavanje Ukrajine NATO-u i Zapadu.

Upitan za komentar Bidenove izjave, Peskov je rekao da je Rusija u posljednjih najmanje mjesec dana stalno izložena takvim prijetnjama.

“Vjerujemo da to ni na koji način ne pridonosi smirivanju napetosti u Europi, nego da bi štoviše moglo pridonijeti destabilizaciji situacije”, rekao je Peskov.

Unatoč suprotnim izjavama Kijeva, Peskov kaže da Moskva strahuje da bi američke prijetnje sankcijama mogle ohrabriti Ukrajinu da silom riješi osmogodišnji sukob s proruskim pobunjenicima na istoku zemlje.

“To nas brine”, rekao je Peskov na konferenciji za medije.

Leave a Comment

Your email address will not be published.