Miroslav Škoro: "Plenković bi mogao biti predsjednik SDP-a, a Milanović bi mogao voditi HDZ." - Kanal 5

Miroslav Škoro: “Plenković bi mogao biti predsjednik SDP-a, a Milanović bi mogao voditi HDZ.”

Miroslav Škoro gostovao je u emisiji 1 na 1 Romana Bolkovića na HRT-u. Za podjelu političke scene na ljevicu i desnicu rekao je: “Ja se ne slažem s tom podjelom u Hrvatskoj. Znam što je ljevica, desnica. No mislim da je u Hrvatskoj to izgubljena podjela. Meni se čini da su ovi desno dosta lijevo i obrnuto. Plenković bi mogao biti ozbiljan predsjednik SDP-a, a Milanović bi mogao voditi HDZ”.

Parlamentarna demokracija u Hrvatskoj nije ono što bi trebala biti, tvrdi Škoro; “Moj pravi koalicijski partner je narod, ona tiha većina. Ja ne mislim da je to populizam”.

U dijelu emisije Romano Bolković pitao ga je zašto se okružio ultrakonzervativnim političarima ako nije desničar; “Čujte, i ja sam konzervativac. To je stvar percepcije. Ja bih rekao da kad je u pitanju desno i lijevo, mislim da nitko od nas ne može baštiniti da je isključivo desno ili lijevo. Kad je u pitanju nacionalni interes, suverenitet, apsolutno sam desno. Kad su u pitanju radnička prava, socijala, ja sam tu lijevo”.

“Gdje je papa Franjo? Je li desno ili lijevo? Ja sam tamo gdje je on”, rekao je Škoro.

Bolković je pitao Škoru kako to da je svojevremeno s pozitivnim riječima dočekao Plenkovića, a sad se usvom političkom djelovanju okružio sa suradnicima Tomislava Karamarka; “Ja sam vjerovao da Plenković u HDZ-u može napraviti ozbiljan zaokret. Ja i sada govorim da su Hrvatskoj potrebne reforme. Recite jednu, osim državnih blagdana, koje su provedene? Cilj ove vlade je bio ostati na vlasti”, odgovorio je.

“Imali smo vladu koja je sama sebi bila svrha. Cilj ove vlade je bio ostati na vlasti četiri godine po cijenu mijenjanja 14, 15 ministara, mijenjanja koalicijskih partnera i dovođenja Hrvatske u jednu vrlo apsurdnu situaciju u kojoj gospodin Pupovac i ta manjinska lista, kao što je HNS, koje je jedno uistinu ozbiljno trgovačko društvo, i jednom količinom prebjega, tih tzv. žetončića se vladalo zemljom”, rekao je Škoro. 

“Sada se veselimo da će nam Europa navodno dati 10 milijardi eura, a navodno neće. To nije, kaže, dobar pokazatelj, jer kada treba napraviti rekapitulaciju što je napravljeno u četiri godine, nemamo se čime podičiti. Mi smo po standardu i BDP-u zadnji ili predzadnji, Bugari nam pušu za vrat, a bili smo na boljim pozicijama”, kaže Škoro.

“Živimo u zemlji u kojoj se nad nama poduzetnicima provodi porezna represija, ljudi se boje. Ako ćemo razgovarati o državnom inspektoratu, netko pomakne stolić jedan metar i dođe netko i zatvori mu radnju, to ne može biti tako”, rekao je Škoro u emisiji HRT-a.

Na ponovljena pitanja Romana Bolkovića o tome s kime bi koalirao nakon izbora Škoro nije htio odgovoriti. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.