MIRELA AHMETOVIĆ Banožić je najobičniji kokošar i nije zaslužio biti ministrom u Vladi RH - Kanal 5

MIRELA AHMETOVIĆ Banožić je najobičniji kokošar i nije zaslužio biti ministrom u Vladi RH


Politička tajnica SDP-a i saborska zastupnica Mirela Ahmetović uputila je u utorak priopćenje za medije povodom napisa tjednika Nacional o tome da je ministar Banožić sam sebi dodijelio stan u srcu Zagreba, a u priopćenju se navodi:

“Riječ ministar dolazi od latinske riječi minister što bi značilo “sluga, pomoćnik”. Dakle, ministar bi na svojoj poziciji trebao služiti građanima koji su izabrali većinu koja potom imenuje Vladu.

Po onome što čitamo u novom broju Nacionala, ministar Banožić ne služi građanima nego parazitira na grbači građana. Njegova glavna preokupacija čim je postao ministar bila je ta kako dokazati sebi i svojoj okolini važnost, status i moć. Umjesto da je upogonio sustav državne imovine koji bi mogao stvarati novu vrijednost, on je odlučio 200.000,00 kn javnog novca spiskati na svoj luksuz i zadovoljstvo. 

Banožićev potez mene ne čudi. To je kompleks manje vrijednosti koji se, u HDZ-ovom slučaju, liječi javnim novcem. I to konačno mora prestati. Ovo je najbolji dokaz zašto nam treba transparentnost proračuna na razini cijele države. Ne može neki nižerazredni ministar trošiti novac građana kako mu se prohtije. To je nedopustiva rabota koja mora rezultirati momentalnom ostavkom. 

Premijer Plenković dužan je pokazati odlučnost i smijeniti ministra Banožića jer dok ljudi na Baniji već drugu zimu za redom na hladnoći čekaju da im se obnove kuće, pojedini ministri novcem tih istih građana liječe vlastite komplekse. Hrvatska mora biti zemlja svih svojih građana. Građani nisu sluge Vlade i ministara, Vlada i ministri moraju biti sluge naroda.

Ja znam da HDZ srama nema, oni su Hrvatsku pretvorili u svoj plijen. Ali ovo Banožićevo nedjelo ruši dignitet ne HDZ-a (njihov dignitet je ionako zakopan presudom za korupciju), već dignitet Ministarstva obrane, Oružanih snaga i svake poštene časnice i vojnikinje, časnika i vojnika Hrvatske vojske. Banožić je najobičniji kokošar i nije zaslužio biti ministrom u Vladi RH.”, navodi se u priopćenju političke tajnice SDP-a Mirele Ahmetović.
 

Leave a Comment

Your email address will not be published.