U lipnju pravo na vladine mjere imaju turizam, prijevoz, event industrija - Kanal 5

U lipnju pravo na vladine mjere imaju turizam, prijevoz, event industrija

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća, raspravljalo se o novom paketu mjera pomoći gospodarstvu, a na stolu je prijedlog vlade da se kroz postojeće mjere nastavi pomoć i nakon lipnja za tri sektora, s pravom na pomoć od 4000 kuna radničke plaće iz proračuna i otpis potraživanja, trebale bi imati tvrtke iz sektora koje će imati pad prihoda veći od 50 posto. 

Poduzetnici su mišljenja da bi pomoć trebalo proširiti na sve sektore koji imaju takav pad prihoda.

Iz udruge Glas poduzetnika poručuju da neće odustati od borbe za prava svih poduzetnika koji su pogođeni posljedicama epidemije koronavirusa.

“Ono što je naša ideja i naš prijedlog, da za mjesec lipanj, da za samo one najugroženije grane ostavimo konzumaciju mjera kakva je bila do sada. To su – ugostiteljstvo i hotelijerstvo, prijevoz putnika i organizatori kulturnih, sportskih i drugih događanja. Kriteriji su pad prihoda veći od 50 posto. Ovo su najugroženiji sektori”, poručio je ministar Aladrović.

Sindikati su iznijeli svoj stav prema kojem se nebi trebalo raditi nedjeljom. “To je politička odluka, sasvim jasno, očito su na to odlučili zbog pritiska od poslodavaca, a i da pokažu da njihova odluka nije bila vezana uz ništa drugo nego epidemiološke mjere. Nama je to kao takvo neprihvatljivo, znate da smo se mi kao sindikati snažno borili protiv rada trgovina nedjeljom i blagdanom, i dalje nastavljamo u istom pravcu”, izjavio je Krešimir Sever iz Nezavisnog hrvatskog sindikata.

Leave a Comment

Your email address will not be published.