MINISTAR PRIMORAC O KUGLICI SLADOLEDA Strahujem od dugoročnih učinaka takvog porasta cijena - Kanal 5

MINISTAR PRIMORAC O KUGLICI SLADOLEDA Strahujem od dugoročnih učinaka takvog porasta cijena

Ministar financija Marko Primorac komentirao je porast cijena i rekao da ga brine nastavak takvih trendova može ozbiljno ugroziti i turističku sezonu i općenito gospodarstvo.

“Kada čujete koliko te cijene rastu, to je nešto što je u svakom slučaju neprihvatljivo i moram priznati da me na neki način to i plaši. Strahujem od dugoročnih učinaka takvog porasta cijena”, izjavio je Primorac nakon sjednice vlade, odgovarajući i na pitanje o kuglici sladoleda, koja često košta i tri eura.

Ako cijene nastave rasti tom dinamikom, rekao je Primorac, to je nešto što može ozbiljno ugroziti i turističku sezonu i općenito gospodarstvo. Ima li za to opravdanja, ja osobno sumnjam, ne želim ulaziti u pojedine sektore”, izjavio je ministar Primorac.

Ministar Primorac je, između ostaloga, naglasio da nikoga ne proziva, ali pozuva sve poslovne subjekte na oprez.

“Kratkoročno neopravdano povećanje cijena i kratkoročna korist i zarada mogli bi dugoročno imati vrlo nepoželjne učinke”, rekao je ministar financija.

U kontekstu visokih cijena na Jadranu o kojima mediji svakodnevno izvještavaju, Primorac je upitan i o punjenju državnog proračuna, na što je odgovorio da stope rasta prihoda od prikupljenih poreza “nisu nevjerojatne, već konzistentne”, pri čemu je vrijednost fiskaliziranih računa u odnosu na prošlu godinu veća oko 20 posto.

Rekao je i da podaci o dobiti i maržama poduzeća ukazuju na to da su od povećanih cijena najveću korist ostvarili upravo poduzetnici.

“Kratkoročna korist i zarada mogli bi dugoročno imati vrlo nepoželjne učinke”

Leave a Comment

Your email address will not be published.