Ministar obrane Banožić u radnom posjetu vojarni u Zemuniku - Kanal 5

Ministar obrane Banožić u radnom posjetu vojarni u Zemuniku

Ministar obrane Mario Banožić posebno se zahvalio pripadnicima HRZ-a na angažmanu u protupožarnoj sezoni koja je u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju

Ministar obrane Mario Banožić boravio je u utorak 18. kolovoza 2020. godine u radnom posjetu vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku zajedno sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OSRH Sinišom Jurkovićem, gdje se upoznao sa stanjem, postignućima i prioritetnim zadaćama Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ). Predstavljanju HRZ-a nazočio je i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta general-bojnik Krešo Tuškan.

Foto: MORH / F.Klein

Ministar Banožić ovom je prigodom istaknuo kako je od strateškog značaja za Republiku Hrvatsku nabava višenamjenskih borbenih aviona: „Smatram kako je to od presudnog značaja za daljnji razvoj sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i unaprjeđenja sigurnosti Republike Hrvatske, ali i stabilnosti ovog dijela Europe.“

Pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjeluju u brojnim aktivnostima, a posebno su angažirani u protupožarnoj sezoni koja je u svom prvom dijelu bila zahtjevnija u odnosu na prošlogodišnju. Ministar Banožić im se zahvalio na dosadašnjem doprinosu koji je rezultat kvalitetne pripreme za sezonu te naglasio važnost profesionalnog i savjesnog postupanja u daljnjem radu. Zadaća Ministarstva obrane jest ulaganje napora u osiguravanje kvalitetnih uvjeta za život i rad pripadnika, a njihova je odgovornost sigurno i učinkovito provođenje povjerenih zadaća.

U sklopu boravka u Zemuniku  ministar je obišao i eskadrile te smještajne kapacitete vojarne, a posjetio je i Međunarodno središte za obuku specijalnih zračnih snaga (Multinational Special Aviation Program – MSAP TC) čije aktivnosti je predstavio direktor ovog središta pukovnik Tomislav Pušnik.

Foto: MORH / F.Klein

Leave a Comment

Your email address will not be published.