MINISTAR GRLIĆ RADMAN Milanović je dvorska luda, dok je njegovo izražavanje “između režanja i laveža" - Kanal 5

MINISTAR GRLIĆ RADMAN Milanović je dvorska luda, dok je njegovo izražavanje “između režanja i laveža”

Predsjednik Zoran Milanović je “dvorska luda” u svojoj nedosljednosti, kazao je u četvrtak šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman, napomenuvši kako je Milanović prije dva mjeseca govorio da je izdajnik svatko tko glasa za pristupanje Švedske i Finske u NATO bez izmjene izbornog zakona u BiH, da bi sada podržao njihovu kandidaturu.

Milanović je u srijedu kritizirao što na samitu NATO-a u Madridu nije bilo nikoga iz vlade;

“Srećom, nitko nije primijetio da nema tih dvorskih luda, ali ovdje treba netko biti na ovim sastancima, to ti je dužnost. Ne moraš biti u mom društvu, ali netko treba predstavljati Vladu. Tko će ići na njihove sastanke? Ambasador? A što ako ja kažem da ambasador treba meni? Vrlo neodgovorno, amaterski”, rekao je Milanović.

Grlić Radman kaže da je “u toj rečenici dosta kontroverzi i vrlo je kontradiktorna”. “On je ispao dvorska luda u svojoj nedosljednosti. Ali mislim kada pogledam retroaktivno da je upravo svojim postupcima pridonio lošoj reputaciji u tom trenutku Hrvatske, da je pokidao sve veze sa saveznicima, da se Hrvatska našla u jednom teškom trenutku objašnjavanja zašto se protivi članstvu ovih zemalja“, poručio je Grlić Radman, nakon sjednice vlade.

“Ako se sjećate predsjednik je govorio da će svakoga onoga koji potpiše nazvati izdajnikom, da neće popiti kavu itd.”, dodao je.

Poručio je da je ministarstvo vanjskih poslova pripremilo materijale i “talking pointse” Milanoviću za samit te da je na samitu bio hrvatski stalni predstavnik, ali da nikoga iz vlade nije bilo zbog Milanovićeve “nepredvidljivosti”.

“Kakva god kohabitacija bila uvijek treba naći zajednički jezik kada je u pitanju interes hrvatskih građana, interes Hrvatske i tu vlada apsolutno pruža ruku, a za sve ostalo pitajte njega zašto je to tako. Upravo njegovo ponašanje je rezultiralo time da je otišao u Madrid sam”, rekao je Grlić Radman.

Predsjednik Milanović govorio je da je potrebno blokirati put Švedske i Finske u NATO dok se ne izmjeni postojeći izborni zakon u BiH koji omogućava preglasavanje Hrvata od brojnijih Bošnjaka.

Grlić Radman smatra da je Milanović “širio negativne poruke, sramotio Hrvatsku i štetio njezinom ugledu”, dok je njegovo izražavanje “između režanja i laveža”.

“Drago nam je da je i on sam jučer vidio štetnost svojih izjava i da je podržao obje zemlje u NATO-u”, kazao je Grlić Radman.

Napomenuo je da će vlada protokol o pristupanju Švedske i Finske NATO-u poslati u Hrvatski sabor koji treba ratificirati proširenje NATO-a.

Leave a Comment

Your email address will not be published.