MINISTAR ĆORIĆ Moguća je dodatna intervencija u rast cijena goriva - Kanal 5

MINISTAR ĆORIĆ Moguća je dodatna intervencija u rast cijena goriva

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić gostovato je u programu Nove TV te komentirato presudu u slučaju INA-MOL. 

“Tražit ćemo da se pravorijek priloži na arbitražnom sudu. Dogodila se rasprava, odnosno intenzivan kontakt s drugom stranom. Ono što mogu potvrditi jest da još nije došlo do dogovora”, rekao je Ćorić. 

Na podsjećanje kako je politički obećano da će se INA otkupiti još prije pet godina, a Ćorić je rekao da Hrvatska i danas treba INA-u zato što je 2016. jasno dala do znanja da želi otkupiti mađarski udio u INA-i. 

“Da, proteklo je određeno vrijeme. Da, okolnosti se mijenjaju u smjeru energetske tranzicije. Međutim, kriza poput ove koja se događa na svjetskom tržištu jasno pokazuje koliko je za jednu zemlju i njezinu energetsku suverenost važno kontrolirati s jedne eksploataciju, a s druge preradu nafte”, kaže Ćorić. 

Kada je riječ o daljnjem rastu cijena goriva, ministar Ćorić najavljuje da će se nakon iduća tri tjedna razmotriti situacija ”za eventualnu dodatnu intervenciju”.

“Mi smo jasno pokazali smjer u kojem želimo ići, a to je stabilizacija goriva. Današnji, odnosno sutrašnji dan pokazuje koliko smo uspješni u tome”, rekao je. 

Kaže da vjeruje u stabilizaciju na plinskom tržištu unatoč tomu što se očekuje rast cijena plina. 

“Ako do toga dođe, vjerujem da će cijene plina stagnirati i da će korekcija biti znatno manja”, rekao je Ćorić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.