MINISTAR BOŽINOVIĆ Istražit ćemo uzrok smrti specijalca, drugi je u ozbiljnom stanju u bolnici - Kanal 5

MINISTAR BOŽINOVIĆ Istražit ćemo uzrok smrti specijalca, drugi je u ozbiljnom stanju u bolnici

U sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova održana je konferencija za novinare povodom smrti jednog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko te hospitalizacije drugog.

Izjavu za javnost dali su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk.

Božinović je na početku izrazio sućut obitelji preminulog pripadnika ATJ-a Lučko.

Što se tiče hospitaliziranog pripadnika, njegovo je stanje ozbiljno, ali stabilno.

“U razgovoru s liječnicima smo čuli da se takvo stanje prati, liječnici ulažu sve napore i sve znanje i u ovom trenutku im je teško procijeniti u kojem se smjeru to stanje može razvijati”, rekao je Božinović, dodavši da su njihove misli s njime i njegovom obitelji.

“Preostaje nam nada i vjera u vrhunsku stručnost naših liječnika”, rekao je ministar.

“Što se tiče ministarstva na čijem sam čelu, mogu reći da ćemo kao sustav ustrajati na svim relevantnim činjenicama kako bismo došli do saznanja što se zapravo ovdje dogodilo, kako bismo vidjeli što se radilo. To nam je krucijalno, da vidimo treba li nešto u smislu novih mjera u budućnosti poduzimati, iako prema svemu onome oko čega sam informiran, ovo nije neka nova vježba, neki novi vid obuke, koji se nije provodio i dosad. Dakle, mi u svakom slučaju sve sastavnice, ne samo kroz ATJ Lučko, nego i sve druge sastavnice policije, u suradnji s medicinskom strukom, pokušavamo doći do što je moguće preciznijih informacija. Za to će očito trebati i određena vještačenja, prije svega ona sudsko-medicinskoga karaktera.”, rekao je Božinović.

I Milina je izrazio sućut obitelji te nadu da će se hospitalizirani pripadnik ATJ-a Lučko uspjeti izvući iz ozbiljne zdravstvene situacije.

Što se točno dogodilo?

Podsjetimo, pripadnik ATJ-a Lučko umro je u utorak, nakon što se dan prije srušio na kondicijskom treningu u sklopu prvog dana obuke, dok je drugi pripadnik ATJ-a, kojem je također pozlilo, i dalje hospitaliziran, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova. Prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika, istaknuo je MUP u priopćenju.

Kao posljednja etapa jučerašnjeg dana predviđen je trening kondicijskog trčanja. Neposredno prije dovršetka treninga, nešto prije 15 sati, jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku ATJ-a.

MUP navodi da im je prvu medicinsku pomoć pružio medicinski tim ATJ-a Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani. Iz bolnice je u ranim jutarnjim satima stigla vijest da je jedan pripadnik ATJ-a umro, dok je drugi stabilno.

Leave a Comment

Your email address will not be published.