Ministar Beroš: Moguće je da Hrvatska nabavi rusko cjepivo i prije odluke EMA-e - Kanal 5

Ministar Beroš: Moguće je da Hrvatska nabavi rusko cjepivo i prije odluke EMA-e

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi medijima je komentirao nabavku ruskog cjepiva protiv covida-19, te rekao da jučerašnji razgovor s ruskim veleposlanikom nije znak odvajanja od europskih metoda.

“Razgovor je protekao u ugodnom, konstruktivnom i prijateljskom tonu i razgovarali smo o mogućnosti nabavke cjepiva. Naglasili smo da je to moguća varijanta, međutim, da ona mora biti u sklopu europske regulative i svih pozitivnih propisa Republike Hrvatske, koji determiniraju kad neko cjepivo i lijekovi mogu ući na prostor Republike Hrvatske”, rekao je Beroš. 

“Zahvaljujem nastojanjima naših ruskih prijatelja u namjeri da nam pomognu u namjeri sprečavanja ove virusne infekcije”, rekao je Beroš, dodavši da je moguće da Hrvatska rusko cjepivo nabavi prije odluke EMA-e.

HALMED će procijeniti je li to cjepivo sigurno.

“Mislim da je to legitimno nastojanje Vlade da iskoristi sve što nudi znanost, ali ključno je očuvanje zdravlja”, rekao je Beroš, dodavši da je zamolio rusku delegaciju da dostave dokumente HALMED-u, na temelju kojih bi oni mogli odrediti je li rusko cjepivo sigurno i učinkovito.

Leave a Comment

Your email address will not be published.