MINISTAR BEROŠ O VELEDROGERIJAMA Zbog dugovanja bi se mogao povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća - Kanal 5

MINISTAR BEROŠ O VELEDROGERIJAMA Zbog dugovanja bi se mogao povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti nakon što je veledrogerija Medika danas objavila kako obustavlja dostavu lijekova svim bolnicama u Hrvatskoj, osim jednoj u Lovranu.

Na početku je rekao kako su duboko svjesni problema dugova prema veledrogerijama te da se radi o “kroničnoj boljki” zdravstva koja traje već desetljećima.

“Imamo određeno utemeljenje za rješavanje tog problema u ovom trenutku. Ministarstvo zdravstva djeluje u okviru svog proračuna i ne može riješiti problem bez Vlade i Ministarstva financija. Imamo određeno rješenje u pogledu ubrzanog proračunskog transfera koji ćemo predstaviti sutra na sastanku”, rekao je.

Rekao je i kako vjeruje da će sve krenuti u dobrom smjeru.

“Sutra imamo sastanak s predstavnicima veledrogerijama. Svjesni smo problema i predložit ćemo rješenje usuglašeno s Ministarstvom financija. Radit ćemo sve da nijedan građanin ne ostane bez lijekova”, rekao je.

Na pitanje zašto se prije nije nešto poduzelo te zašto se ne javlja na telefon ministar je rekao kako se takve stvari ne rješavaju telefonom.

“O iznosima trenutačno ne mogu odgovoriti, riječ je o kratkoročnom rješenju za nekoliko mjeseci…” kazao je.

Upitan je i uključuje li spomenuti plan poskupljenje zdravstvenih usluga, ministar je kazao “ne direktno”, no potom dodao: “Mogao bi se povećati stupanj izdvajanja iz naših plaća.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.