MINISTAR BANOŽIĆ O PREDSJEDNIKU MILANOVIĆU Topao savjet njegovim savjetnicima – neka mu daju terapiju - Kanal 5

MINISTAR BANOŽIĆ O PREDSJEDNIKU MILANOVIĆU Topao savjet njegovim savjetnicima – neka mu daju terapiju

Predsjednik Zoran Milanović oštro je kritizirao ugovor koji je ministar obrane Mario Banožić potpisao s Francuzima za kupnju aviona te i to što ćemo avione platiti više nego se govorilo. 

Banožić je u intervjuu za Novu TV sve optužbe odbacio, a na pitanje tko je uzeo novac, ministar obrane Mario Banožić odgovorio je: “Nije nitko. Novac je u proračunu, u ugovoru, u odluci vlade.”

Banožić je dodao da su se na sjednici saborskog Odbora članovi složili da je riječ o transparentnom poslu.

Grčka je svoj ugovor objavila. Hrvatska neće, a Banožić je kazao da je ugovor tajan od samog početka jer ne žele izlaziti s uvjetima koji su možda štetni za druge natječaje i ističe kako su im neki i čestitali zbog toga.

Ministar Banožić je rekao da ne odlazi iz Ministarstva. Ističe da mu je premijer Andrej Plenković više puta pokazao podršku i on mu je zahvalan na tome.

“Blokada nije zbog mene, nego zbog jednog, rekao bih, posebnog PR-a, koji bih nazvao – glupost na glupost. Milanović se pokušava iz jedne gluposti izvući još većom gluposti, danas nečime što bi trebalo ugroziti mene kao ministra obrane. To mu neće proći. Kod mene su svi postupci jasni i transparentni.

Neću komentirati te njegove nastupe, dat ću topao savjet njegovim najbližim savjetnicima je da naprave dobar konzilij na kojem će mu prepisati dobru terapiju kako bi se sustav obrane nastavio razvijati kao što je bilo prije svih njegovih ispada”, odgovorio je.

Milanović tvrdi i da Banožić sustavno zlostavlja načelnika Glavnog stožera, no ministar takvu tvrdnju odbacuje.

“To će objasniti s Pantovčaka koji to i pišu. Nema govora o zlostavljanju. Ja samo tražim poštivanje zakona”, rekao je.

Ministar obrane rekao je i kako su danas imali sastanak Glavnog stožera na kojem su razgovarali o budućim planovima nabave i zašto neki projekti stoje godinama: ”Tražimo rješenja i bavimo se ozbiljnim problemima.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.