MILORAD PUPOVAC Za mene je mjesto predsjednika Hrvatske prazno - Kanal 5

MILORAD PUPOVAC Za mene je mjesto predsjednika Hrvatske prazno

Zagreb, 08.08.2020 - Zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac obratio se javnosti na konferenciji za medije ispred spomenika Petru Preradoviću. Na fotografiji Milorad Pupovac. foto HINA/ Daniel KASAP/ dkg

Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac komentirato je izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića. 

“Znamo mi što to znači. Tu prljavštinu nećemo dirati. Ona je kao neka stvar kad je taknete”.

Pupovac je komentirao predsjednikovu izjavu o obitelji Zec.

“Ta izjava je mogla biti rečena samo od nekoga tko je iznimno bešćutan ili iznimno manipulativan s ciljem da se dopadne ljudima koji nemaju nikakvu svijest što se događalo ljudima poput porodice Zec. Ne bi me čudilo da Zoran Milanović odluči dodijeliti još neko odlikovanje onima koji su ubili obitelj Zec ili možda predsjedničke mirovine.”

Pupovac kaže da je Milanović dosad pokazao da je štošta kadar reći, ali i učiniti.

“Njegov odnos prema zločincima i zločincima dosad je pokazao da je to u stanju učiniti. Predsjednik olako pljuje po ljudima i olako odlikuje ljude. Takvog nema nitko. Niti je imao ikada itko. Ni u Europi, a ni šire od Europe. Predsjednik je alergičan na prljave, a kako sam ja jedan od tih i jedan od takvih onda je vjerojatno to razlog. Svejedno. Kad kaže prljav Hrvat, mi znamo što to znači”, rekao je.

Na pitanje je li netko iz redova vladajuće stranke trebao biti na komemoraciji za obitelj Zec, odgovara:

“Treba. I trebao je. Ima raznih mjesta, ovo je simbolički jedno od najsnažnijih. Obitelj Zec nije jedina koja je stradala na ovakav način. Ja se nadam da će biti prilike da se o tome ne samo govori nego da se komemorira. Ja bih volio na primjer da smo, ovo je neka vrsta odgovora vrhovnom zapovjedniku, ja bih volio kada bismo 13. kada već nismo mogli doći u Škabrnju, doći u Voćinu gdje su pripadnici Belih orlova preko 30 i nešto nedužnih civila hrvatske nacionalnosti. Nećemo moći, ali doći ćemo 18 kada su na isto mjestu i iz istog uma, samo od drugog počinitelja ubijeno više od 40 civila srpske nacionalnosti. I da to razumijemo kao naše žrtve, žrtve naše zemlje. Volio bih kada bi predstavnici države bili na takvim mjestima zajedno s nama predstavnicima Srba”.

Pupovac ističe da dosad nije govorio o predsjedniku.

“Za mene je to mjesto prazno. Tamo se uselio netko tko ne zna što je predsjednik i kako se ponaša predsjednik. I kako čuva dostojanstvo zemlje, nacije i kako čuva ono što mu je sveta dužnost, a to je stabilan ustavni poredak zemlje. Mir u zemlji, tolerancija u zemlji i odustvo vrijeđanja i mržnje u zemlji. Takvog predsjednika mi u predsjedničkim dvorima nemamo ovog trenutka”, kazao je.

Napomenuo je da su čuli i Milanovićeve izjave u Jasenovcu o genocidu nad Srbima. “Čovjek se naprosto igra, pametuje nad stvarima nad kojima pametan čovjek šuti. Ne pametujem nikome, klanjam se žrtvama.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.