Mile Kekin: Politikom sam se odlučio baviti iz samoobrane - Kanal 5

Mile Kekin: Politikom sam se odlučio baviti iz samoobrane

Pjevač grupe ‘Hladno pivo’ gostujući na N1 televiziji govorio je o politikama s kojima želi do mandata u Saboru kao predstavnik lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo! za 7. izbornu jedinicu.

“Već dugi niz godina sam politički aktivan, kroz pjesme i intervjue se nisam libio reći što mislim, pratim što se događa i vidim da nam nije bolje. Puno putujem diljem regije, vidim koliko zaostajemo za Slovencima, Maribor ima više solarnih panela od cijele Hrvatske. To se u meni nakupilo, a kap koja je prelila čašu je bio potres i kada smo shvatili da smo ostavljeni sami sa sobom”.

Ako mu preferencijalni glasovi omoguće ulazak u Sabor, Kekin kaže, razmislit će, no ozbiljan je i želi podržati platformu kojoj vjeruje i ljude koje zna još od prosvjeda iz Varšavske. “Oni su iskreni, idealisti, žele nam bolji život, a ako do toga dođe, razgovarat ću sa ženom i odlučiti što dalje”.

Kekin je mišljenja da ‘Možemo!’ zaista može ostvariti dobar rezultat na parlamentarnim izborima što potvrđuje akcija prikupljanja potpisa koju su pokrenuli jučer, a već je polučila rezultate.

Premijer Andrej Plenković je rekao kako su svi slobodni početi obnavljati nekretnine nakon potresa, inzistira da Zakon o obnovi nije nužno brzo donijeti. Kekin kaže, to je vrhunac cinizma.

“Onaj tko je u zadnja dva mjeseca šetao Ilicom zna da je to opasno po život, djeci govorim da hodaju cestom. Svima je jasno da hitno treba krenuti s donošenjem Zakona i da se to riješi prije zime. Treba krenuti od škola i bolnica, od početka školske godine dijete vozim već u četvrtu školu”.

Vjeruje da Možemo! neće ostvariti samo rezultat u Zagrebu jer imaju kandidate u svih 10 izborih jedinica, a diljem Hrvatske, situacija je ista.

“Gdje god dođemo imamo lokalnog moćnika kojeg je bolje slušati ako želite uspjeti. Najveće postignuće HDZ-a je to što su zarazili društvo apatijom, nitko ne vjeruje da nešto može promijeniti”, smatra Kekin i dodaje da je i mladima već dosta u politici gledati ista lica još od pelena.

Iako nije jedini pjevač u politici, sličnosti s Miroslavom Škorom odbacuje. “Nikada nisam bio političar, ja se nisam mijenjao, nisam nikada poricao što sam bio prije. Ja sam po svjetonazoru uvjereni ljevičar i antifašist i to treba braniti, ne znam gdje bi bilo sličnosti”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.