Milanović vs. Plenković: Davno sam prošao kroz to što Plenković prolazi, možda ga to frustrira - Kanal 5

Milanović vs. Plenković: Davno sam prošao kroz to što Plenković prolazi, možda ga to frustrira

Predsjednik Zoran Milanović boravi u Rijeci, odakle je odgovorio na prozivke premijera Andreja Plenkovića kako mu je dosadno na funkciji predsjednika.

“Nije kritizirao mene, nego funkciju, koliko razumijem hrvatski, rekao je da je to sudbina posla, nije moja krivnja no činjenica je, bilo mi dosadno ili ne, tko piše takve poruke na Twitteru, da se jako dosađuje.”, rekao je predsjednik Milanović. 

Predsjednik Milanović je izjavio kako je uloga Stožera postala farsa “gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u Saboru”.

“Ne mogu reći da se on dosađuje, no ljudi koju šalju twitove su čudni. Pet puta smo razgovarali o tome, posljednji puta kada je bio kod mene za mandat”, rekao je Milanović.

“Ponavljam, bit ću grintavac, davno sam prošao stvari kroz koje on prolazi, možda ga to frustrira. Moramo voditi računa da Sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava, ovo nije proglašenje ratnog stanja, mi živimo u izvanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionirano.”, rekao je predsjednik Milanović.

Nošenje maski je cirkus, mišljenje je predsjednika Milanovića.

“Deset godina sam bio predsjednik SDP-a, predsjednik Vlade i sada predsjednik Republike, dopustite da nešto o tome znam da nemam loše namjere. Govoriti da je nekome dosadno i da je tek shvatio što mu je posao je udar na posao, no na mene. Njegove zadaće su ozbiljnije od mojih, ja to znam, sve sam to vidio”.

Na pitanje misli li da predsjednik Vlade tako umanjuje ulogu predsjednika države, rekao je;

“Ja još uvijek ne mogu vjerovati da je on to pisao na Twitteru, nego vjerojatno neki jazavac iz njegovog ureda. Ne mogu vjerovati da bi Plenković napisao takvu glupost. I mene živcira što moram stajati na plus 30 i nositi odijelo, to dolazi s poslom. Nemaš pravo da te živcira”, rekao je Milanović, ali nije objasnio o kojoj se Twitter poruci radi.

Na Plenkovićev komentar o razmimoilaženju oko programa proslave u Kninu Milanović je rekao;

“Što mu još treba, više para kao Jozefin Rimac? To je moja Vlada platila, ja sam na moljenje Rimac rekao da se nađu novci za to, ne znam ni tko je kninski gradonačelnik, ja govorim o tome da je kninska tvrđava kultno mjesto, ne grad Knin. Tvrđava na kojoj je razvijen barjak je mitsko mjesto, panhrvatsko mjesto. Ne mora biti 1000 ljudi, može biti 300, na kraju gospoda iz Vlade koja organiziraju će, ako žele, organizirati tu proslavu i u Čavoglavama. Onda možemo imati proslavu bilo gdje, Knin je 1991. bio ništa. Ja mogu organizirati separatnu proslavu s vojskom, ali ne želim to”.

Što se odlaska u Grubore tiče, Milanović je rekao da treba odati počast ubijenima.

“To ne prlja Oluju, taj kriminal se dogodio na hrvatskom prostoru, gdje je naša vlast trebala štiti život, imovinu i dostojanstvo stanovnika, poskliznuli smo se na tom terenu, vjerojatno ću otići u Grubore, no ne na dan ubojstva 5. kolovoza”.

Pojasnio je svoju izjavu da je “Knin ništa”; “Rekao sam da je Knin 1991. godine bio ništa, prašnjava željeznička postaja i tvornica šarafa. Sinj je tada bio Venecija za Knin”.

Predsjednik Milanović je pojasnio zašto ne nosi masku te zašto se rukuje s ljudima;

“Stalno čistim ruke alkoholom, prve minute sam shvatio da je laktanje po uzoru na češki crtić, a je to glupo jer čovjeku dolaziš na pola metra od usta, a kada se rukuješ si na metar udaljenosti”

Leave a Comment

Your email address will not be published.