METEOALARM Za Hrvatsku najavljeno pogoršanje vremena - Kanal 5

METEOALARM Za Hrvatsku najavljeno pogoršanje vremena

Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske (DHMZ) upozorio je na snažno nevrijeme koje stiže iz Italije.

“Snažno nevrijeme pogodilo je Korziku i dio Italije, a promjena stiže i do Hrvatske. Već (u četvrtak) u drugom dijelu dana te (u noći s četvrtka na petak) i (u petak) lokalno je moguće jače nevrijeme”, napisali su na Twitteru.

DHMZ je oglasio da je nevrijeme stiglo do Istre te upozorili građane da se sklone u sigurne luke ako su na brodovima.

“Sustav je već kod Istre, oblaci i poneka kišna kap, no glavnina tek stiže. Budite na oprezu, a ako ste na plovilima, sklonite se čim prije”, objavio je DHMZ.

Narančasti meteoalarm izdan je za Riječku regiju za petak dok je za ostatak Hrvatske izdan žuti meteoalarm.

VEZANA VIJEST

Navečer u Istri i na sjevernom Jadranu te na granici sa Slovenijom naoblačenje uz pljuskove, grmljavinu i udare vjetra. U noći na petak i ujutro promjena vremena će se proširiti na veći dio unutrašnjosti. U petak prognoziramo grmljavinu, pljuskove kiše i udare vjetra.

Mjestimice su moguće velike količine oborine. Uz prolaz fronte u unutrašnjosti u međurječju Save i Drave moguća je tuča. Temperatura zraka će se sniziti za najmanje 10 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka, mjestimice na udare olujna bura. Neverini uz grmljavinu i pljuskove će se uz buru brzo sa sjevernog premještati prema južnom Jadranu. Više kiše past će u Istri i na Kvarneru.

Leave a Comment

Your email address will not be published.