METEOALARM Velika promjena vremena, od utorka veliki pad temperatura - Kanal 5

METEOALARM Velika promjena vremena, od utorka veliki pad temperatura

Nakon jučerašnjeg vrhunca toplinskog vala kada je za skoro cijelu Hrvatsku bilo je na snazi crveno upozorenje Meteoalarma, danas se nastavlja vruće, ali nešto manje nego jučer.

Danas vrijedi narančasto upozorenje, no večeras stiže znatna promjena vremena koja će zahvatiti cijelu zemlju te je objavljeno narančasto upozorenje Meteoalarma za sutra za veći dio Hrvatske.

Vrijeme danas

Pretežno sunčano, vruće i vrlo vruće u cijeloj zemlji, u noći na ponedjeljak na sjevernom su Jadranu mogući pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu slabo i umjereno, navečer mjestimice i jako jugo, temperatura zraka većinom između 32 i 37 °C.

Vrijeme sutra

Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatit će već u noći i ujutro sjeverni Jadran, potom će se širiti prema jugu te na zapadne kopnene predjele, a najkasnije, tek sutra navečer, doći će do Slavonije. Moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, izglednije duž obale.

Vjetar umjeren jugozapadni, potom sjeveroistočni, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu od 23 do 27, najviša dnevna većinom od 27 do 32, u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije do 36 °C.

U Zagrebu se sutra od sredine dana očekuje jače naoblačenje, potom kiša i grmljavinski pljuskovi koji mogu biti i izraženiji.

Vrijeme od utorka

U utorak promjenljivo uz kišu i pljuskove te još malo svježije. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na Jadranu umjereno, u ponedjeljak i jako jugo i jugozapadnjak. Na istoku i jugu još i u ponedjeljak vruće i vrlo vruće, zatim osvježenje i posvuda prestanak toplinskog vala.

U utorak se diljem zemlje očekuju maksimalne temperature od 25 stupnjeva, a u srijedu na kopnu još koji stupanj hladnije. Noći će na kopnu biti čak i ispod 15 stupnjeva, a krajem tjedna moguće je i ispod 12 stupnjeva uz dnevne maksimalne temperature na kopnu između 20 i 25 stupnjeva.

Leave a Comment

Your email address will not be published.