Medved u Vukovaru o Penavi; kratkovidno sebeljublje - Kanal 5

Medved u Vukovaru o Penavi; kratkovidno sebeljublje

Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar branitelja u Vladi Tomo Medved, stigao je u Vukovar i komentirao odluku vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o napuštanju HDZ-a zajedno s gradskim vijećnicima iz HDZ.

“Nakon što je dio članova HDZ-a s današnjim danom donio odluku napustiti HDZ i svoj politički put pronaći negdje drugdje, kao zamjenik predsjednika HDZ-a želim im zahvaliti na svemu što su učinili za HDZ i zaželjeti im svaku sreću u daljnjem životu, ali isto tako kao zamjenik predsjednika HDZ-a želim reći kako mi je žao što sada već bivši članovi nisu u HDZ-u ispunili osobna očekvanja koja su imali od strank i što su napustili HDZ.

Nažalost, upravo su osobna očekivanja bila u fokusu na press konferenciji, a ja ću naglasiti i da domoljublje znači i spremnost za zatomljenje osobnih ambicija i podređvanja vlastitih ciljeva intersu naroda i stranke koja djeluje za boljitak cijele naše domovine. Domoljublje nije kada svoju usamljenu istinu želite nametnuti većini i kada je niste spremni podrediti zajedničkom interesu, to bih prije nazvao kratkovidnim sebeljubljem nego odgovornim domoljubljem”, rekao je Medved.

Medved je odbacio Penavine optužbe oko procesuiranja ratnih zločina i nabrajao što je sve Vlada napravila za Vukovar. 

Raspuštena je stranačka organizacija Grada vukovara, a Tomislav Mazar je imenovan stranačkim povjerenikom za Vukovar.

Leave a Comment

Your email address will not be published.