Masovno cijepljenje u Zagrebu, zbog velikog interesa građani u redovima čekaju na cjepivo - Kanal 5

Masovno cijepljenje u Zagrebu, zbog velikog interesa građani u redovima čekaju na cjepivo

U Zagrebu je od jučer započelo masovno cijeljenje s velikim odazivom građana. Cijepit će se svaki dan od 8 do 20 sati na 19 lokacija.

U zagrebačke domove zdravlja je stiglo ukupno 12.000 doza cjepiva AstraZeneca, a očekuje se jod tijekom tjedna 3360 doza Moderne. tako bi se ovaj tjedan moglo cijepiti oko 16.000 Zagrepčana starijih od 65 godina i teških kroničnih bolesnika.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar naglašavaju kako se Zagrebu provodi cijepljenje zdravstvenih djelatnika, korisnika i zaposlenika domova za starije kojih je više u Zagrebu nego ukupno u ostatku Hrvatske.

Gotovo 90.000 prijavljenih Zagrepčana došlo je na red i cijepljenje je počelo u poslijepodnevnim satima nakon što se cjepivo podijelilo po punktovima i ambulantama liječnika primarne zdravstvene zaštite tako da će se dio građana cijepiti u ordinacijama obiteljskih liječnika, a dio na jednom od 19 punktova.

Bude li stigla veća količina cjepiva, cijepit će se i na Zagrebačkom velesajmu gdje je predviđena organizacija velikog punkta za cijepljenje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.