MARTINA DALIĆ Posao koji sam obavila u Agrokoru predstavlja referencu za ovaj posao - Kanal 5

MARTINA DALIĆ Posao koji sam obavila u Agrokoru predstavlja referencu za ovaj posao

Nadzorni odbor Podravke donio je odluku da nova predsjednica uprave bide Martina Dalić, nakon sjednice izjave su dali su predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i Martina Dalić.

“Mi smo sretni da smo, u tako kratkom periodu nakon tragične i prerane smrti gospodina Pucara, uspjeli od većinskih dioničara dobiti prijedlog koji smo danas usvojili. To je bitno iz razloga što se kompanija nalazi u trenutku kada kompanija razvija novi petogodišnji strateški plan”, kaže Želimir Vukina.

“Velika mi je čast što je Nadzorni odbor donio odluku kojom me imenovao predsjednicom Uprave Podravke. Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve tradicije. To je naravno i velika odgovornost i upravo zbog te odgovornosti željela bih istaknuti da sam u prethodnom razdoblju razgovarala sa svim najvećim dioničarima kompanije koji su mi potvrdili da je njihov cilj još veći rast Podravke. Smatram da to odgovara i željama radnika. Upravo to zajedničko suglasje dioničara oko najvažnijeg cilja kompanije je razlog zbog kojeg sam odlučila prihvatiti ovu dužnost.

“Veselim se radu sa svojim timom i s radnicima Podravke. Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkovića na iskazanom povjerenju”, rekla je, između ostalog, Martina Dalić.

O kritikama na dolazak na mjesto predsjednice Uprave, odgovorila je:

“Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje”.

Komentirala je i dolazak na mjesto predsjednice Uprave u odnosu na svoju ostavku na mjesto podpredsjednice Vlade i aferu Borg;

“Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice, tada sam to objasnila. Još pri tome stojim. Troškove spašavanja Agrokora ni na koji način nije snosila država. Ja stoga mislim da posao koji je objavljen u Agrokoru, koji sam ja u velikoj mjeri vodila predstavlja jedno veliko iskustvo i veliku referencu za ovaj posao. To je ekonomski proces koji je uspio i njime smo pokazali da se mi u Hrvatskoj možemo nositi s ekonomskim problemima”.

Navodi kako namjerava raditi i živjeti tijekom radnog tjedna u Koprivnici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.