MARIO BANOŽIĆ Njegov je status u mirovanju, a župan Dekanić će sam morati odlučiti o donošenju odluke i političkoj aktivnosti - Kanal 5

MARIO BANOŽIĆ Njegov je status u mirovanju, a župan Dekanić će sam morati odlučiti o donošenju odluke i političkoj aktivnosti

Mario Banožić dao je izjavu u vezi uhićenja župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića.

Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije uhićen je danas ujutro uz još tri policajca, Krešimira Bičanića i vlasnicu kuće i automobila.

Oni su trenutno pod istragom PNUSKOK-a, a istražuje se i prometna nesreća koju je otkrila RTL Potraga, a koju župan nikad nije javno priznao.

Njihov šef, ministar obrane Mario Banožić, ujedno i Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije obraća se novinarima, javlja Danas.hr.

“Status u stranki župana Dekanića stavit ćemo u mirovanje”, rekao je Banožić te na pitanje vezano za Dekanićevu funkciju župana rekao je:

“Ne postoji tijelo koje nekoga može natjerati na ostavku. Njegov je status u mirovanju, a Dekanić će sam morati odlučiti o donošenju odluke i političkoj aktivnosti”, kazao je Banožić.

“Moj stav je da politika u sebi nosi odgvornosti. Bilo kakav oblik je šteta za stranku, ako nije u korist građana. Mogli ste primijetiti žestoki napad kroz medije”, rekao je.

“Pozivam Josipa Dabru iz Domovinskog pokreta koji je u svojim izjavama rekao da je svaki dan pitao što je s tim slučajem Državno odvjetništvo. Ja sad pozivam njega i Penavu da pozovu Državno odvjetništvo i neka kažu što se događa s njihovim izvješćem u stranci, kako dolaze do diploma, kako kupuju zemljišta, što rade kad ostanu bez vozačke dozvole”, kazao je Banožić.

Na novinarsko pitanje je li njemu normalno da 11 mjeseci traje istraga o jednoj takvo banalnoj stvari kao što je tko je vozio automobil, Banožić kaže: “Nije bilo pritisaka s ničije strane da se nešto stopira. Ono jutro kad smo razgovarali prvi put rekao sam mu da mora govoriti istinu.”

“Samo izvješće koje se podnosi, podnosi se članovima Nacionalnog odbora, sve ostalo je u domeni Nacionalnog ureda. Isto tako, što se tiče ravnatelja Kindera, novog ravnatelja predlaže ministar obrane”, rekao je.

Navodi da se čeka da Milanović potvrdi novog ravnatelja. Dodaje da ravnatelj Kinder neće biti smijenjen dok ne budu imali novog.

“Prijedlog ravnatelja imamo, Milanović ga ne želi prihvatiti, očito da svjesno dovodi rad u blokadu”, zaključio je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.