Marinu Zovku produžen je mandat u Plinacru na četiri godine - Kanal 5

Marinu Zovku produžen je mandat u Plinacru na četiri godine

Skupština trgovačkog društva Plinacro d.o.o. donijela je odluku o produženju mandata članu Uprave Plinacra Marinu Zovku u trajanju od 4 godine.

Upravu Plinacra, koju uz Marina Zovka čine predsjednik Uprave Ivica Arar i članica Uprave Daria Krstičević, već je u prethodnom mandatu napravila značajne iskorake u unaprijeđenu i povećanju učinkovitosti plinskog transportnog sustava, kroz interkonekciju s Mađarskom, otpremne plinovode s LNG terminala te niz rekonstrukcija i izgradnje novih magistralnih plinovoda. 

Uprava Plinacra i nadalje će biti fokusirana na jačanje energetske neovisnosti i stabilnosti Republike Hrvatske i zemalja u okruženju. S tim ciljem tvrtka aktivno priprema cijeli niz projekata za povećanje transporta plina prema zemljama u regiji. 

REPowerEU prepoznao je da će u srednjem roku proširenje kapaciteta LNG terminala u Krku dodatno pomoći u ublažavanju ovisnosti o ruskoj opskrbi, za što je nužno unaprijediti hrvatski transportni sustav prema Sloveniji i Mađarskoj. Navedeni projekti su i ranije prepoznati kao projekti od zajedničkog interesa Europske unije te je njihova priprema dijelom financirana iz fondova Europske unije, navode u Plinacru. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.