Marijana Puljak i Dalija Orešković: Pitamo se zašto predsjednik Milanović tako burno reagira, svi ministri moraju snositi odgovornost - Kanal 5

Marijana Puljak i Dalija Orešković: Pitamo se zašto predsjednik Milanović tako burno reagira, svi ministri moraju snositi odgovornost

Dalija Orešković i Marijana Puljak gostovale su u Dnevniku HRT-a te komentirale burnu polemiku koju već dva dana u javnosti vode s predsjednikom Zoranom Milanovićem. 

Predsjednik Milanović nazvao je Orešković i Puljak samodopadnim narikačama te da su takvi ljudi za promatranje.

“Bit ćemo i dalje narikače kad treba govoriti o problemima u hrvatskom društvu, pravnoj državi, kako nam loše funkcioniraju nadležna tijela i institucije”, rekla je Dalija Orešković.

Dodala je da će osobne uvrede stoički izdržati, te da nema problema da ju se promatra kako u njenom minulom radu i rezultatima, tako ni u onome što će pokušati napraviti u sljedeće četiri godine kao saborska zastupnica.

Marijana Puljak je kazala da ih je ovako burna reakcija predsjednika Zorana Milanovića posebno začudila.

“Pitamo se, a i javnost se pita zašto ovako burno reagira. Očito ima nešto što ga potiče na ovu reakciju”, rekla je Puljak.

Puljak je istaknula da nikad neće govoriti o predsjedniku osobno, već će kritizirati njegovu ulogu, instituciju predsjednika i kako misli da treba reagirati u ovom društvu.

“Na moje rezultate i rezultate Povjerenstva u mom sazivu sam izrazito ponosna. Mislim da je to primjer institucije koja je startala od nule i izgradila se u tijelo, jedno od rijetkih tijela, u koje je hrvatska javnost imala povjerenje. Rezultati su bili prepoznati na međunarodnoj razini. I ako je takav rezultat drugorazredan predsjedniku Milanoviću, onda to više govori o njemu”, kazala je.

Orešković nastavlja da se ovdje ne bi trebala pozornost javnosti usmjeriti na to je li ovo neprimjeren istup predsjednika ili bullying, nego da se treba fokusirati na ono što je glavno, a to je kako djeluju nadležna državna tijela.

“Smatramo da bi svi uključeni u aferu trebali snositi odgovornost, i tužna je i poražavajuća činjenica da smo Marijana i ja jedine osobe na političkoj sceni koje smo sve uključene pozvale na odgovornost i podnošenje ostavki”, rekla je Orešković.

Leave a Comment

Your email address will not be published.