Marija Šerifović po drugi put 'pobijedila' na Eurosongu - Kanal 5

Marija Šerifović po drugi put ‘pobijedila’ na Eurosongu

Poseban oblik Eurosonga je održan u Rotterdamu, bez natjecateljskog karaktera, glasovanja i publike. Umjesto tv prijenosa finala izbora za pjesmu Eurovizije održana je posebna tv emisija pod nazivom ‘Eurovision: Europe Shine a Light’.

U emisiji se predstavila 41 država koja se trebala ove godine natjecati u Rotterdamu, a koje je otkazano zbog pandemije korona virusa.

U sadržaju tv showa pokazan je video isječak predstavnika svake zemlje koja je trebala sudjelovati na Eurosongu. Emitiran je i video isječak predstavnika Hrvatske Damira Kedže s pjesmom ‘Divlji vjetre’, a potom je Kedžo imao poruku i za gledatelj. 

Foto: Damir Kedžo, Instagram

“Mislim da će nakon svega ovoga biti puno dobrih stvari za nas. Najbolje tek dolazi.”, poručio je hrvatski predstavnik Damir Kedžo. 

https://youtu.be/2rOwScdxjJU

U posebnoj emisiji Eurosonga vrlo istaknuto i nadahnuto je nastupila i Marija Šerifović, pobijednica na Euroviziji 2007. godine s pjesmom ‘Molitva’. Video je Marija Šerifović snimila na praznim ulicama Beograda, a video je posebno posvećen vremenu koronazakrize.  

A putem društvenih mreža Šerifović je poručila; “I nakon 13 godina eto me opet u finalu Eurosonga. Bez obzira Što neću biti na sceni imat ću jednaku tremu jer ne želim vas razočarati i jer želim da i večeras budemo najbolji. Večeras će Europa i preko 200 milijuna ljudi imati priliku da ponovno vidi nas, Beograd i moju Molitvu.” 

Voditeljica posebne emisije Eurosonga duboko je uzdahnula nakon nastupa i izvedbe pjesme “Molitva” Marije Šerifović, koja je obilježila cijelu emisiju uz komentar “to je bio poseban nastup”.

Svi predstavnici su zajedno otpjevali pobjedničku pjesmu iz 1997. ‘Love Shine a Light’, a tijekom emisije su se uključili i drugi pobjednici dosadašnjih Eurovizija, kao što su Helena Paparizou i Alexander Rybak.

Ova posebna Eurosong emisija odala je počast oboljelima i zaslužnima u borbi protiv korona pandemije i krize, te inspirirala i povezala cijelu Europu i Australiju, pružila nadu i osjećaj zajedništva.