MAJA SEVER U Zagrebu ipak postoje i oni koji ne plješće Erdoganu - Kanal 5

MAJA SEVER U Zagrebu ipak postoje i oni koji ne plješće Erdoganu

Hrvatsko novinarsko društvo smatra poražavajućim da službeni Zagreb prima predsjednika države čiji režim proganja novinare. Predsjednica Europske federacije novinara i sindikata novinara Hrvatske Maja Sever komentirala je danas za N1 posjet turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Hrvatskoj. 

“Važno je upozoriti i da mi kao novinarska organizacija vjerujemo da će na to upozoriti i organizacije za ljudska prava. Znamo dobro što turski predsjednik radi u svojoj zemlji i koliko guši slobode novinarstva i ljudskih prava. U ovom trenutku je 38 novinara u zatvoru u Turskoj”, rekla je Sever.

Maja Sever tvrdi kako ovo nije dolazak europskog demokratskog političara.

“Moramo upozoriti da dušom i tijelom protestiramo protiv njegovog dolaska i da će predstavnici službene Hrvatske reći o tome nešto na Pantovčaku. Srećom, nisam državnica. Najmanje što bi mogli je podsjetiti na 38 zatvorenih novinara te podsjetiti na ono što razne organizacije upozoravaju cijelo vrijeme. Čovjek koji sjedi za stolom je sustavni gušitelj sloboda medija, novinarstva i ljudskih prava”, rekla je.

Foto: Screenshot

Sever avodi kako je već dala isprintati plakate koje su joj poslali kolege iz International Press Institutea, na kojima piše “Free Turkey Journalists”.

“Poslali su mi ove vizuale jer sam rekla da ćemo pokušati nešto organizirati. No, budući da je sve blokirano, stala sam ispred kolone i pokazala da u Zagrebu ipak postoji netko tko ne plješće oduševljeno ovom državničkom posjetu”, rekla je Sever.

Leave a Comment

Your email address will not be published.