'Lupi petama' za udomljavanje životinja i Dumovec - Kanal 5

‘Lupi petama’ za udomljavanje životinja i Dumovec

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba postoji od siječnja 2001. godine, a smješteno je u Dumovcu na istočnom dijelu grada.

‘Lupi petama’ slavna pjesma Prljavog kazališta, dobila je novo izdanje jer su je otpjevali djelatnici Zoološkog vrta, Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Spomengaja, a uz pomoć kolega iz restorana Kod morskog lava.

Kad su u Hrvatskoj uvedene zaštitne mjere uslijed pandemije novog koronavirusa, poželjeli su na neki način pokazati svoje bunt i odlučnost da se zajedno nose s aktualnom situacijom. Organizirali i krenuli zajedno u snimanje pjesme, tridesetak njih uhvatilo se ukoštac s izazovom.

„Smijeh koji je pratio naše pokušaje pjevanja, dodatno nas je zbližio. Svjesni smo da je naša izvedba daleko od one Prljavaca, ali njezinim smo snimanjem željeli dokumentirati trenutak u kojem smo se našli, te optimizam koji nas nije napuštao. Drago nam je da ćemo se uskoro moći vratiti uobičajenom načinu rada te Vrt otvoriti posjetiteljima“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba.

Sve se odradilo „unutar kuće“, glazbenu su podlogu snimili djelatnici, jedinstven su bend sastavili Mišel Mijatović, Krešimir Brašić, Krešimir Vrabac i Luka Zvekić, a spot je mobitelom snimila i montirala voditeljica Spomengaja Jasenka Haleuš.