LJUBO ĆESIĆ ROJS Milanovićev govor je prvi državnički nakon Tuđmana, svi drugi su mlakonje - Kanal 5

LJUBO ĆESIĆ ROJS Milanovićev govor je prvi državnički nakon Tuđmana, svi drugi su mlakonje

Zagreb, 26.07.2017. - Posljednji ispraæaj bivšeg predsjednika Vlade Republike Hrvatske Hrvoja Šariniæa u krematoriju na Mirogoju. Na fotografiji Ljubo Æesiæ Rojs. foto HINA/Lana SLIVAR DOMINIÆ/lsd

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs gostujući u programu u N1 televizije govorio je o razgovoru s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem, problemu skidanja s “crne liste” SAD-a, proslavi Oluje u Kninu ali i o svom odnosu s predsjednikom Milanovićem i premijerom Plenkovićem.

Rojs je kako je 2003. stavljen na tzv. crnu listu terorista, na kojoj su – kako je rekao – svojedobno bili Fidel Castro, Slobodan Milošević i Moamer Gadafi, blokirana mu je imovina i svi novčani računi te zabranjeno putovanje u SAD, Kanadu i Australiju, a napomenuo je kako svojevremeno o tome nije smio govoriti ni u Saboru. 

“Šeks, kao predsjednik kluba, mi nije htio dati da govorim o tome u Saboru, moram priznati htio sam ga udaviti, ako sam član HDZ-a, zastupnik, zašto sam stavljen na listu.”

Na sastanku umirovljenih ratnih generala kod predsjednika Milanovića, izložio mu je svoj problem. 

“Obraćao sam se svima ranije, Kovaču, Pejčinović Burić i ništa. Kad sam razgovarao s tajnim službama SAD-a, oni se čude što sam na listi, kažu to vaša država mora tražiti. Kod Kolinde sam bio dva puta, to je bilo smiješno, rekla je da će Trumpu turit papirić, neozbiljno, a ja bi za nju poginuo”, razočaran je izjavio Rojs.

Za predsjednika Milanovića je izjavio kako je već u nekoliko dana napravio više nego sve “moje vlade u zadnjih 15 godina, moji nisu, a on je”

Vezano uz kritike iz BiH oko odlikovanja generala HVO-a Zlatana Mije Jelića, rekao je da pretjeruju. 

“Oni u BiH trebaju nas sve odlikovati što smo branili jer Bihać bi bio Srebrenica.”, poručio je. 

Za današnji govor predsjednika Milanovića komentirao je riječima; “Ovo je nakon Franje Tuđmana prvi državnički govor, sve do sada bili su govori mlakonja”.

Još je jednom pohvalio Milanovića rekavši da generali ne bi bili oslobođeni da njegova Vlada nije ‘odrišila kesu’ i platila odvjetnike, a stranka kojoj on pripada, kako je rekao, tjerala ih je kroz gologotu zbog čega je Ivu Sanadera nazvao veleizdajnikom.

Leave a Comment

Your email address will not be published.