Lista namirnica koje možete donirati za izbjeglice iz Ukrajine - Kanal 5

Lista namirnica koje možete donirati za izbjeglice iz Ukrajine

Hrvatski Crveni križ prikuplja materijalnu humanitarnu pomoć za izbjeglice iz Ukrajine, a prikuplja se hrana i higijena i to sljedeći artikli:

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašica i žitne kašice/pahuljice za djecu

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, krema za djecu, šampon za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica za zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Građani koju mogu i žele pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, navedene proizvode mogu donirati u najbližem društvu Crvenoga križa diljem Hrvatske.

Popis artikala rezultat je dogovora s Crvenim križem iz Ukrajine i okolnih zemalja. Pripadnici Hrvatskog Crvenog križa koji su boravili u Ukrajini, provjerili su stanje izravno na terenu kako bi se uvjerili što je točno potrebno ljudima izbjeglima iz Ukrajine. U skladu s tim, kreiran je popis potrebnih proizvoda i Hrvatski Crveni križ trenutno neće prikupljati ništa osim navedenoga.

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530
Poziv na broj odobrenja : 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb
Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX

Leave a Comment

Your email address will not be published.