Lijepe i talentirane: Manekenke koje su postale uspješne glazbenice - Kanal 5

Lijepe i talentirane: Manekenke koje su postale uspješne glazbenice

Krajem prošlog i početkom ovog tisućljeća veliki broj modela iskoristio je svoju modnu karijeru kao platformu za podvige u glazbenoj industriji. Dobar izgled, doduše, samo je jedan dio jednadžbe. Stav, strast i talent neizostavni su elementi glazbene persone. Bez obzira na to jesu li objavili nekoliko pjesama ili su pistu u potpunosti zamijenili pozornicom, donosimo vam popis glazbenica modela koji su dokazali da se iza njihove ljepote krije mnogo više.

Carla Bruni

Bivša prva dama Francuske još uvijek je snažna u glazbenoj industriji. Prije par godina je izdala album „Little French Songs“, a njena pjesma “Quelqu’un M’a Dit” bila je međunarodni hit.

Twiggy

Jedan od najpoznatijih svjetskih supermodela također je imao nevjerojatno uspješnu glazbenu karijeru. Njena pjesma “Here I Go Again” dosegla je broj 17 na britanskim top ljestvicama 1976. godine, a njen album „Please Get My Name Right“ pokorio je razne britanske ljestvice.

Grace Jones

Grace Jones započela je karijeru kao model sve dok nije potpisala ugovor s Island Recordsom. Bila je nepokolebljiva glazbenica od 70-ih, a sa 65 godina još uvijek snima i nastupa.

Grace Slick (Jefferson Airplane)

Grace Slick, vokalistica benda Jefferson Airplane ušla je u oči javnosti kao model. Prelazak na glazbu bio je pravi izbor jer je Slick ubrzo postala jedna od najistaknutijih ženskih rock glazbenica svog vremena.

Karen Elson

Debitantski solo album engleske ljepotice, „The Ghost Who Walks“ sadrži jedanaest originalnih skladbi, a producirao ih je njezin bivši suprug Jack White iz The White Stripes koji na albumu svira bubnjeve.

Milla Jovovich

U trinaestoj je godina bila profesionalna manekenka i glumica u usponu, a potom i glazbenica samo nekoliko godina kasnije. Jovovichin prvijenac, „The Divine Comedy“ iz 1994. godine, bio je zaista dobar, žustri pop koji su mnogi usporedili s djelima britanske glazbenice Kate Bush. Svestrana Jovovich i dalje objavljuje besplatne MP3 datoteke.

Sky Ferreira

Yves Saint Laurentu, Calvinu Kleinu i Adidasu, posudila je svoje lice više puta, no prošle godine američka manekenka Sky Ferreira postala je ozbiljni igrač na indie glazbenoj sceni s izdavanjem svog debitantskog albuma „Night Time My Time“ na kojem se našao hit singl „You’re Not The One“.

Jamie Bochert

Bochert je mlada dvojnica legendarne Patti Smith s kojom je imala čast nastupiti. Živahna alternativka iz New Jerseyja oličenje je takozvane cool djevojke i bila je muza nebrojenim dizajnerima, uključujući Anthonyja Vaccarella i Marca Jacobsa tijekom svoje desetljetne karijere u modi. Posljednjih godina Bochert je ispunjava pjevanjem i sviranjem klavira i gitare u lo-fi shoegaze bendu po imenu Francis Wolf.

Beverly Johnson

U kolovozu 1974., Johnson je postala prvi crni model koji se pojavio na naslovnici američkog Voguea, trijumf koji ju je uvrstio na listu najutjecajnijih modnih ikona 20. stoljeća u New York Timesu. Pored stvaranja povijesti manekenstva započela je kratku glazbenu karijeru 1979. godine blistavim, funky disko albumom pod nazivom „Don’t Lose the Feeling“.

Vanessa Paradis

Ne zaboravimo da je mnogo prije nego što je Paradis postala poznata kao mama Lily-Rose Depp, bila dječja pop zvijezda s 14 godina – njezin singl “Joe Le Taxi” bio je svjetski hit. Nastavila je glumiti i postala lice i dugogodišnja muza Chanela. Tijekom desetljeća ostala je posvećena glazbi, izdavši šest albuma koji su prodani u više od 4 milijuna primjeraka u Francuskoj.

Leave a Comment

Your email address will not be published.