Legendarni Zlatko Saračević pokopan na Mirogoju - Kanal 5

Legendarni Zlatko Saračević pokopan na Mirogoju

Hrvatski rukometni velikan Zlatko Saračević (59), koji je u umro u nedjelju od posljedica srčanog udara, sahranjen je u četvrtak u Aleji hrvatskih velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Posljednjem ispraćaju jednog od najboljih hrvatskih rukometaš, ali i uglednom rukometnom stručnjaku uz neutješnu obitelj, prisustvovali su brojni prijatelji i suigrači, predstavnici klubova, osobe iz javnog života…

Među ožalošćenima bili su i njegovi suigrači iz zlatne Atlante 1996., Smajlagić, Jović, Matošević, Ćavar… kao i članovi još jedne zlatne generacije hrvatskog rukometa Balić, Metličić, Džomba, Zrnić… Naravno, došle su i Saračeve djevojke iz Podravke, svaka s ružom u ruci.

“Zatvorila se još jedna rukometna knjiga, knjiga izuzetno bogatog sadržaja i s mnogo stranica. Knjiga velikih ostvarenja, dobrih i plemenitih djela. Prestalo je kucati veliko srce, umro je naš dragi Zlatko Saračević Sarač. Ta je vijest popu munje pogodila Koprivnicu, Hrvatsku i cijeli rukometni i sportski svijet. Umrla je istinska rukometna legenda, sportaš iznimnog kova, ali prije svega izniman čovjek,” istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Saračević je umro u nedjelju u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

Leave a Comment

Your email address will not be published.