Klub Mosta predao zahtjev za raspuštanje Sabora - Kanal 5

Klub Mosta predao zahtjev za raspuštanje Sabora

Klub zastupnika Mosta u utorak je predao u saborsku proceduru zahtjev za raspuštanje Hrvatskog sabora i prijevremene izbore, te najavio pokretanje opoziva tri člana Vlade: osim ranije najavljenog Tomislava Ćorića, sada traži i opoziv Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića.

„Ova Vlada je kompromitirana, u afere je upleteno više vladinih dužnosnika i saborskih zastupnika i takva vlada s takvim teretom i inkriminiranim ljudima ne može rješavati probleme građama”, kazao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Idemo u opoziv tri vladina dužnosnika: potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića zbog optužbi da je namještao potpore, ministra gospodarstva Ćorića zbog upletenost u aferu vjetroelektrane i ministra rada Aladrovića zbog namještanja poslova, dodao je Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

Marija Selak Raspudić ustvrdila je da se trenutno odvijaju dvije najveće pljačke u hrvatskoj povijesti, ona vezana uz nabavu opreme protiv covida koja se provodi mimo javne nabave i ona koja se odnosi na obnovu. „Jedino pitanje koje stoji pred nama je hoćemo li spriječiti ove dvije pljačke stoljeća na vrijeme i sačuvati novac hrvatskih građana. Vlada je korumpirana, HDZ nema bolje kadrove i vrijeme je za prijevremene izbore”, ustvrdila je Selak Raspudić.

Nino Raspudić kazao je da vladajući sada spinovima skreću fokus s uhićenog i smijenjenog ministra Darka Horvata na curenje informacija, te na to da pravosuđe nije pod utjecajem HDZ-a. „Riječ je o tome da je njihova koruptivna hobotnica toliko istrulila da pušta na sve strane i da njihove kontrolirano pravosuđe to više ne može začepiti”, ocijenio je Raspudić.

Mostovci su pozvali sve saborske klubove da podrže njihove inicijative, a na novinarski upit zašto oporba nije nastupila ujedinjeno kod inicijative za raspuštanje Sabora odgovaraju da svaki saborski klub ili zastupnik to može zatražiti.

„Drago nam je da smo potaknuli Klub SDP-a na tu inicijativu, mi smo to zatražili odmah čim je ministar završio u pritvoru i to se zove politički refleks”, kazao je Petrov.

Leave a Comment

Your email address will not be published.