Krunoslav Capak najvjerojatnije neće na skijanje ove godine - Kanal 5

Krunoslav Capak najvjerojatnije neće na skijanje ove godine

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak očekuje da će broj novooboljelih već krajem mjeseca rujna znatno pasti.

Svoj optimizam objasnio je u Dnevniku Nove TV; smanjen je broj novih zaraženih, a epidemiolozi pažljivo prate brojke i upotrebljavaju takozvane prediktivne modele.

“Na temelju ulaznih podataka o broju oboljelih i ostalih parametara računa se kakva bi krivulja trebala izgledati, kad nas očekuje plato, a kad dolazi silazni dio krivulje”, kazao je Capak.

“Upotrebom jednog takvog modela došli smo do zaključka da bi sredinom devetog mjeseca s platoa brojke trebale početi spuštati. Također, pažljivo pratimo sve načine. Prošli tjedan smo u ponedjeljak, utorak i srijedu imali više od 700 oboljelih, sad ovaj tjedan u iste dane imamo 610. I to pokazuje lagani trend pada”, izjavio je Capak.

O uplatama aranžmana za skijanje kaže kako misli da trenutna epidemiološka situacija – neće to dopuštati.

“Ja mislim da epidemiološka situacija, kakva je trenutna i kakva će biti kad počne sezona skijanja, neće dopuštati takve izlete i takve odlaske. Što se mene osobno tiče, ako ću ići na skijanje, onda ću ići u Slovačku koja ima bolju incidenciju nego Austrija”, zaključio je Capak.

Leave a Comment

Your email address will not be published.