Kristina Bukojević Flegar je nova ravnateljica Koncertne dvorane Lisinski - Kanal 5

Kristina Bukojević Flegar je nova ravnateljica Koncertne dvorane Lisinski

Upravno vijeće Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog odabralo je za novu ravnateljicu Kristinu Bukojević Flegar, rekao je u utorak Hini predsjednik Vijeća Goran Končar.

Dosadašnju vršiteljicu dužnosti ravnatelja Vijeće je na jučerašnjoj sjednici odabralo između pet kandidata koji su se prijavili na natječaj raspisan nakon što je s mjesta ravnatelja razriješen Dražen Siriščević.

“Mišljenje Upravnog vijeća će uz svu dokumentaciju biti upućeno u zagrebački Gradski ured za kulturu i gradonačelniku na daljnji postupak”, najavio je Končar.

Bukojević Flegar ranije je bila Siriščevićeva pomoćnica za Službu zajedničkih poslova. Upravno vijeće nije otkrilo imena njezinih protukandidata, no prema pisanju medija to su bili Mladen Tarbuk, Jelena Knešaurek Carić, Ana Unkić i Nina Čalopek.

Na prvoj sjednici nakon objave natječaja zaključeno je da su svi kandidati zadovoljili zadane uvjete, na drugoj su s njima održani razgovori, a na trećoj su pozitivno ocijenjeni pisani programi.

Ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog bira se na mandat od četiri godine, a prijaviti su se mogli svi koji su završili diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te imaju najmanje pet godina rada u kulturi. Osim životopisa, kandidati su morali poslati četverogodišnji program rada i razvitka “Lisinskog”.

Uz predsjednika Gorana Končara u Upravnom vijeću su Urša Raukar Gamulin, kao njegova zamjenica, te članovi Sanja Volić RadićAnita Tokić i Zvonimir Mustaf.

Leave a Comment

Your email address will not be published.