KRALJIČIN JUBILEJ Spektakularan program proslave na nebu i na zemlji za 70 godina na prijestolju - Kanal 5

KRALJIČIN JUBILEJ Spektakularan program proslave na nebu i na zemlji za 70 godina na prijestolju

Kraljica Elizabeta II. najdugovječnija je britanska vladarica u povijesti. Početkom veljače obilježila je 70 godina na prijestolju, a od danas 2. lipnja do 5. lipnja cijela nacija slavit će njezin platinasti jubilej.

Četvrodnevnu svečanost obilježit će vojne parade, brojni koncerti, raskošne gozbe i svečane povorke u čast kraljici.

‘Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u okupljanju zajednica, obitelji, susjeda i prijatelja kako bi obilježili moju platinastu obljetnicu, u Ujedinjenom Kraljevstvu i Commonwealthu’, objavila je u svom priopćenju kraljica Elizabeta.

‘Nastavlja me inspirirati dobra volja koja mi je pokazana te se nadam da će naredni dani pružiti priliku za osvrnuti se na sve što je postignuto u zadnjih 70 godina, dok na budućnost gledamo s pouzdanjem i entuzijazmom’.

Elizabeta je zbog životne dobi i poteškoća u kretanju kraljcia je otkazala dio programa te je njeno sudjelovanje u proslavama ograničeno, a dio obaveza preuzeli su njen sin i nasljednik, 73-godišnji princ Charles, te njegov najstariji sin, 39-godišnji princ William.

Slavlje je počelo danas vojnom paradom u središnjem Londonu, a kraljica Elizabeta je oko 1500 vojnika pozdravila s balkona Buckinghamske palače.

Točno u podne je u čast kraljice Elizabete u Londonu i diljem Velike Britanije vojska izvela počasni plotun, potom i počasni prelet avionima koje je kraljica gledala s balkona.

Leave a Comment

Your email address will not be published.