KORONA PRESS Nove odluke i mjere za tri županije, očekuje se uskoro pad broja novooboljelih - Kanal 5

KORONA PRESS Nove odluke i mjere za tri županije, očekuje se uskoro pad broja novooboljelih

Nacionalni stožer civilne zaštite usvojio je nove odluke o uvođenju nužnih mjera za Požeško-slavonsku, Koprivničko-križevačku i Sisačko-moslavačku županiju, a na prijedloge tamošnjih stožera.

Ograničavanje svadba, zabava, okupljanja, te pridržavanje temeljnih mjera, izjavio je na press konferenciji ministar Dabor Božinović.

Novih žarišta, radi se  o povećanom prijenosu s obzirom na to da imamo veliki broj novooboljelih. Imamo puno aktivnih slučajeva. Današnja brojka osoba oboljelih u samoizolaciji je veća od onih koji nisu bili u samoizolaciji. Stalno povećavamo kapacitete testiranja. Sa maksimalnim angažmanom možemo napraviti preko 7000 testiranja dnevno, izjavio je Krunoslav Capak te dodao kako će, prema nekim modelima izračuna, doći do pada novooboljelih. 

Foto: Facebook

Od jučer je zabilježeno 311 novih slučajeva zaraze korona virusom, broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2566.

4122 uzoraka su testirana od jučer, 285 je na bolničkom liječenju od čega je 15 na respiratoru, a oporavilo se 7968 ljudi. 

Četvero je preminulo, jedna osoba u KB Dubrava i troje u KB Split, sve osobe su imale komorbiditete sa značajnim kroničnim oboljenjima.

Leave a Comment

Your email address will not be published.