Koje će škole i vrtići u Zagrebu biti obnovljene do jeseni, a koje tek 2022. godine? - Kanal 5

Koje će škole i vrtići u Zagrebu biti obnovljene do jeseni, a koje tek 2022. godine?

Grad Zagreb objavio je gdje će učenici iz škola poput OŠ Bukovac, OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vugrovec-Kašina provoditi dane do kraja ove školske godine.

Kako je Gradski ured za obrazovanje utvrdio je da je 25 osnovnih i srednjih škola te vrtića dobilio žutu ili crvenu oznaku,uz napomenu da će većina biti spremna za učenike i nastavu do jeseni.

Učenici škole s “crvenom oznakom” Gornjogradske gimnazije te “žute” Škole primijenjene umjetnosti i dizajna na povratak u školske klupe morat će čekati najduže, jer se završetak obnove na objekata planira tek za rujan 2022. godine. Do 31. prosinca sljedeće godine 2021. popravljat će se OŠ Bukovac kojoj treba kompletnu rekonstrukciju, ali i na Hotelijersko-turističkoj školi koja bi se dogodine trebala preseliti u preuređene prostore Učeničkog doma na Botićevom trgu, isto je planirano i za Školu za klasični balet.

Tek do početka školske godine 2021/2022. trebalo bi se obnoviti OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj te OŠ Vugrovec-Kašina i OŠ Miroslava Krleže na Kaptolu. Do tada bi trebale biti završene i dvije srednje škole, Prva ekonomska škola i Gimnazija Tituša Brezovačkog te Učenički dom Ante Brune Bušića u Gajevoj ulici.

Ostale oštećene osnovne i srednje škole prema gradskom Izvješću trebale bi biti u cijelosti spremne do početka nove školske godine, a neki “žuti” školski objekti poput OŠ Markuševec i XI. gimnazije, popravljeni bi trebali biti do kraja lipnja i sredine srpnja.

Četiri dječja vrtića označena žuto trebala bi biti sanirana do jeseni. Dječji vrtić Gajnice i DV Krijesnica do 1. rujna, vrtić u Markuševcu mjesec dana kasnije, dok će najranije saniran biti Dječji vrtić Vjeverica u Ulici Šufflaja, i to do 15. srpnja.

Leave a Comment

Your email address will not be published.