Kod Hendrixovog mosta u Zagrebu kreće Green River Festival - Kanal 5

Kod Hendrixovog mosta u Zagrebu kreće Green River Festival

Na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta će se od 18. do 20. kolovoza održati prvi Green River Festival koji želi oživjeti događaja na rijeci Savi, izvijestila je udruga Priroda za sve.

Za tjedan dana, 18. kolovoza, na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta počinje prvi Green River Festival kojim želimo ponovno oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnju tradiciju savskog kupališta, uz naglasak na održivost i suživot s prirodom, izvijestili su organizatori.

U programu festivala je Babinjak – koji je ime dobio po poznatom dijelu javnog kupališta na Savi namijenjenog samo ženama – a čije će gošće biti poznate žene koje svojim radom i entuzijazmom ostavljaju trag u svakodnevici.

Također, festival nudi niz radionica, crtaonica i mozgaonica za djecu te nastupe bendova.

Posjetitelji će moći uživati u solarnim ležaljkama i tuševima te ugostiteljskoj ponudi, a kompletan festival opremljen je predmetima od recikliranih materijala, koje su izradili mladi entuzijasti i inovatori, kao i članovi udruge Priroda za sve.

“Zagreb je nekada bio poznat po svojim riječnim kupalištima, a ovaj će festival ponovno oživjeti savsko kupalište”, poručili su organizatori.

Organizatori žele oživjeti i običaje nekadašnjeg kupališta na Savi, pa su na festivalu i popularne kartaške igre šnaps i preferans, plesnjaci te VR kutak s projekcijama.

Leave a Comment

Your email address will not be published.