Kinezi provode masovno cijepljenje protiv korone, građani čekaju u velikim redovima - Kanal 5

Kinezi provode masovno cijepljenje protiv korone, građani čekaju u velikim redovima

U gradu na istoku Kine vlasti su pokrenule program eksperimentalnog cijepljenja protiv koronavirusa mada cjepivo nije prošlo posljednju fazu kliničkih ispitivanja.

Ispred bolnice u Yiwuu stotine ljudi čekale su u redu i prije nego što se ona otvorila kako bi primile cjepivo za koje se plaća naknada od oko 60 američkih dolara (390 kuna), javlja BBC.

Podsjetimo, Kina je do sada cijepila desetke tisuća svojih građana eksperimentalnim cjepivom protiv koronavirusa. U srpnju je pokrenula hitan program razvoja cjepiva protiv virusa SARS-CoV-2 i nudi tri eksperimentalne doze koje razvijaju laboratorij državnog farmaceutskog giganta China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) i Sinovac Biotech, izlistan na američkoj burzi. Četvrto cjepivo, iza kojeg stoji CanSino Biologics, kineska je vojska odobrila za upotrebu još u lipnju.

Peking nije objavio podatke o primjeni cjepiva na ciljane skupine u zemlji, poput medicinskog osoblja, transportnih radnika i radnika koji rade na tržnicama hrane. Kineska grupacija Sinopharm, koja razvija dva cjepiva, i Sinovac potvrdili su da je do sada cijepljeno najmanje nekoliko desetaka tisuća ljudi. Sinopharm je priopćio da je isporučio stotine tisuća doza jer jedno od njihovih cjepiva podrazumijeva dvije ili tri doze da bi se osoba smatrala cijepljenom.

Leave a Comment

Your email address will not be published.