Kako je obilježen ovogodišnji Dan mladosti - radosti u Kumrovcu - Kanal 5

Kako je obilježen ovogodišnji Dan mladosti – radosti u Kumrovcu

Manifestacija “Dan radosti – mladosti” i ove je godine unatoč koronavirusu uz stroge epidemiološke mjere održana u Kumrovcu, bilo je to skromnije obilježavanje uspomene na Josipa Broza Tita. Ova se menifestacija održava svake godine neki od dana vikenda koji je najblizi 25. svibnju, datumu na koji se nadada slavio tzv. Dan mladosti kao Titov rođendan.

Delegacije Krapinsko zagorske županije, Općine Kumrovec i Udruge Josip Broz Tito obilježile su “Dan mladosti – radosti” polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika Josipa Broza Tita.

Za predsjednika Saveza društava Josip Broz Tito Jovan Vejnović Tito je simbol jednog vremena u kojem su postignuti izuzetni ekonomski, socijalni, društveni i kulturni rezultati koji danas nisu kao što su nekad bili.

“Imamo problema s virusom korone, on će vjerojatno ipak nekako završiti. Ali mi 30 godina bolujemo od virusa šovinizma i nacionalizma koji ne prestaje, već se održava na stalnoj radnoj temperaturi.”, izjavio je Vejnović.

Kumrovec, 26.05.2018 – U organizaciji Saveza društava “Josip Broz Tito” u Kumrovcu se u subotu održava skup “Dan mladosti-radosti 2018” kojim se obilježava roðendan Josipa Broza Tita. foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ik

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek kaže kako su se okupili da se prisjete Josipa Broza Tita kao ličnosti koja je obilježila povijest 20. stoljeća i koju su cijenili diljem svijeta.

“Mi nemamo takvih simbola i takvih ličnosti koje svijet poznaje i kojemu se svijet klanja i danas. Nadam se da ćemo skromnim prilogom širenju prijateljstva, vraćanju komunikacija i suradnje što činimo kao Savez društava Josip Broz Tito i mi dati tome mali doprinos.”, rekao je Vejnović.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca Franjo Habulin kaže da manifestacija Dan mladosti ove godine zbog pandemije izazvane koronavirusom nije mogla biti organizirana kao ozbiljna manifestaciju koja svake godine okuplja višse od 15 tisuća posjetitelja, ove godine bio je to spontani susret i druženje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.