Kako je i kada prekinuta istraga slučaja Žalac? - Kanal 5

Kako je i kada prekinuta istraga slučaja Žalac?

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek bila je na sastanku na kojem je usvojena odluka o prekidu istrage u slučaju bivše ministrice eu fondova Gabrijele Žalac, piše Jutarnji list, a pozivajući se neimenovane izvora iz Državnog odvjetništva.

Jutarnji list doznaje kako je Nadzor DORH-a nad “predmetom Žalac” završen i da se odluka Zlate Hrvoj-Šipek, glavne državne odvjetnice. Doznaje se kako je glavna državna odvjetnica šefici Uskoka usmeno priopćila još u srijedu da više nije šefica Uskoka, a što je potom Vanja Marušić i propćila zamjenicima.

Jutarnjem listu je potvrđeno iz nekoliko izvora, da su Zlata Hrvoj-Šipek, glavna državna odvjetnica, i Darko Klier, voditelj kaznenog odjela DORH-a, bili detaljno upoznati s “predmetom Softver i rezultatima izvida protiv Gabrijele Žalac” na sastanku u lipnju prošle 2020. godine.

O predmetu je izvijestila zamjenica ravnateljice Uskoka Aleksandra Vučinić, a na tom je sastanku bila njena šefica Vanja Marušić, koja, šefica Uskoka i zamjenica glavne državne odvjetnice. “Pretresli” su predmet, te prihvatili zaključak tužiteljice da u danom trenutku nema elemenata za otvaranje istrage. .

Leave a Comment

Your email address will not be published.