Kako će izgledati nova hrvatska vlada, tko više neće biti ministar? - Kanal 5

Kako će izgledati nova hrvatska vlada, tko više neće biti ministar?

Iz dobro informiranog izvora doznajemo da je u planu smanjenje ukupnog broja ministarstva te spajanje nekih ministarstvara.

Plan je spojiti Ministarstvo gospodarstva s Ministarstvom energetike i zaštite okoliša, a na čelu tog megaministarstva bio bi Tomislav Ćorić. Ministar gospodarstva Darko Horvat ostao bi bez ministarstke funkcije. 

Ukoliko dodje do planiranog pripajanja Ministarstva turizma u sastav Ministarstva kulture na čelu s Ninom Obuljen Koržinek, onda će i Gari Cappelli ostati bez ministarskog mandata u Vladi.


Spajaju se Ministarstvo graditeljstva i Ministarstvo državne imovine, a Mario Banožić ostaje ministar.

Što se tiče Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike planira se razdvajanje na dva ili više dijelova.

Ministar zdravstva Vili Beroš ostaje u novoj hrvatskoj vladi, zdravstvu bi se dodala i socijalna politika, a politika obitelji i demografije pripaja se Ministarstva rada te ostaje ministar Josip Aladrović.

Formira se Ministarsvo obrane i branitelja na čelu s ministrom Tomom Medvedom.

Još uvijek nije definitivno odlučeno hoće li se spojiti Ministarstvo uprave i Ministarstvo pravosuđa, ali je gotovo sigurno da Ivan Malenica ostaje ministar.

Zdravko Marić, Davor Božinović, Oleg Butković i Marija Vučković ostaju na ministarskim mjestima u novoj vladi.

Ministar Marko Pavić najvjerojatnije ipak neće ostati u novoj vladi u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a zamijenit će ga Nikolina Brnjac ili Nataša Tramišak.

Mada se govorilo da je i njegova ministarska pozicija upitna, zadnje informacije govore da Gordan Grlić Radman ipak ostaje ministar vanjskih poslova.

Traži se novi ministar ili ministrica obrazovanja, a tom bi se ministarstvu pripojio dio sektora politike mladih iz Ministarstva demografije.

Leave a Comment

Your email address will not be published.