JOŠKO KLISOVIĆ (SDP) I RENATO PETEK Realizirat ćemo novi model upravljanja gradskim prometom - Kanal 5

JOŠKO KLISOVIĆ (SDP) I RENATO PETEK Realizirat ćemo novi model upravljanja gradskim prometom

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović i kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek na Trgu Francuske Republike upozorili su na infrastrukturne probleme gradske četvrti Črnomerec te najavili rješenja koja će povećati kvalitetu života građana. 

„U Gornjoj Kustošiji jedina osnovna škola, i to samo za učenike do 4. razreda, nije obnovljena gotovo cijelo stoljeće, a u potresu je dodatno stradala! Jedino je rješenje izgradnja nove škole na istome mjestu, uz  izgradnju sportskoga objekta kojim će se moći koristiti svi građani. Roditeljima najavljujem da će nova škola biti jedan od mojih prioriteta u mandatu gradonačelnika“, izjavio je Klisović.

Klisović je upozorio na problem nedostatka kanalizacijske mreže između Bijenika i Mikulića. „Kanalizacijska mreža nije napravljena tamo gdje je obećana unatoč tome što je već 120 milijuna kuna investirano u projekt koji nije doveden do kraja ni nakon 10 godina. Zbog toga brojna kućanstva nisu spojena na kanalizaciju nego imaju septičke jame“, istaknuo je Klisović i dodao da je potpuno neprihvatljivo to što neki građani plaćaju račune za kanalizaciju koju nemaju. „Probleme imaju i ljudi u Ulici Vinogradi odvojak gdje stanovnici fekalije otpuštaju u otvorene kanale jer im iz tehničkih razloga ne mogu prići kamioni za pražnjenje septičkih jama. Grad tu mora brzo reagirati i sanirati situaciju, a ne zagorčavati život građanima“, poručio je Klisović.

Petek je upozorio da je potrebno ujednačiti kvalitetu života u Zagrebu. „Svi građani plaćaju jednak prirez, zato ćemo svima izgraditi komunalnu infrastrukturu te kulturne sadržaje i druge javne usluge dovesti u svaki kvart. Nema potrebe da se odlazi u centar grada za svaku sitnicu“, poručio je.

Klisović je u Črnomercu upozorio i na problem zapuštenoga kina Kalnik. „Ono je davno trebalo biti obnovljeno, no nažalost nije. Kao gradonačelnik izgradit ću kulturno-društveni prostor jer građani ovog kvarta to žele i zaslužuju“, poručio je Klisović. 

Također upozorio je na problem prometne infrastrukture i gužvi koje će, između ostaloga, riješiti denivelacijom željezničke pruge kako bi Zagreb postao funkcionalna cjelina. Jedna od okupljenih građanki na Trgu Francuske Revolucije postavila mu je pitanje o prometnome čepu koji se svakodnevno stvara od Vinogradske prema Črnomercu i dalje. Da bi stigla do bolnice u Vinogradskoj mora, kako je rekla, putovati barem sat vremena u jednome smjeru. „Poboljšanje i izgradnja prometne infrastrukture jedan je od temelja mojega programa te je upravo denivelacija pruge ključ koji bi rasteretio gradski promet“, rekao je. Uz denivelaciju pruge, Klisović je najavio i integraciju novoga pametnog sustava u upravljanju prometom. „Uvest ćemo novi, pametni model regulacije prometom. Ako je neka ulica zagušena, semafor će u toj ulici u određenome trenutku senzorima detektirati situaciju i preusmjeravati promet na druge, manje zagušene prometnice kako bi se smanjile gužve“, objasnio je Klisović.

Druga je sugrađanka postavila pitanje kako će riješiti problem gradskih financija. „Da, u pitanju je veliki problem. Moj najuži tim, u kojemu se nalazi i jedna od vodećih mladih stručnjakinja za financije, već ima temelj financijskoga plana. Plan uključuje i bitku protiv korupcije jer sada 20 posto gradskoga proračuna odlazi u privatne džepove!“ rekao je i najavio: „Bolje ćemo upravljati imovinom Grada, smanjit ćemo troškove Gradske uprave i ZG Holdinga, aplicirati na razvojne kredite i povući sredstva fondova EU-a.“ 

Na pitanje kako će riješiti problem glomazne javne uprave, Klisović je poručio da će se grad modernizirati na više načina. „Uvest ćemo moderne tehnologije i digitalizirati javne usluge. Napravit ćemo novu sistematizaciju radnih mjesta, modernizirati radne procese i uskladiti taj orkestar koji mora biti na službi građanima“, izjavio je i naglasio da će svi kvalitetni radnici ostati na svojim radnim mjestima, a otići će isključivo oni koji su na izmišljenim položajima ili su povezani s kriminalom.

Na kraju je građane zanimalo i pitanje financijske konstrukcije novoga Dinamovog stadiona. „Ono ruglo koje trenutačno imamo Dinamo ne zaslužuje. Građani Zagreba to ne zaslužuju. Moja je namjera taj stadion maknuti i na tome mjestu napraviti novi, moderan stadion. Grad će dati zemljište, a Dinamo će financirati njegovu izgradnju“, najavio je Klisović. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.