JOŠKO KLISOVIĆ & RENATO PETEK Ovo je ekološka bomba, mi ćemo sanirati Jakuševec! - Kanal 5

JOŠKO KLISOVIĆ & RENATO PETEK Ovo je ekološka bomba, mi ćemo sanirati Jakuševec!

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović i kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek ispred ulaza na deponij Jakuševec najavili su izgradnju modernoga centra za gospodarenje otpadom.

„Više od 60 tisuća građana četvrti Novi Zagreb – istok ovisi o gradskim autobusima koji svojim kapacitetom ne mogu zadovoljiti potrebe ovako brojnoga stanovništva. Proširenje mreže tramvajske pruge bit će jedan od mojih prioriteta!“ izjavio je Klisović. Najavio je cjelovitu rekonstrukciju Tržnice Utrine „koja mora biti projekt grada, a ne gradske četvrti“, a planira ulagati i u sportske i kulturne objekte. „Proširit ću knjižnicu u Zapruđu i napraviti multikulturalni centar gdje će se građani moći okupljati i ispunjavati svoje kulturne potrebe“, izjavio je Klisović.

Što se tiče komunalne infrastrukture, upozorio je na učestalo pucanje vrelovoda zbog čega čak i u zimskim mjesecima tisuće stanovnika ostaje bez tople vode u svojim domovima! „Vrelovod nije u ingerenciji grada, već HEP-a. Ipak, kao gradonačelnik ću inzistirati da se ta mreža održava da ne bi svake godine dva do tri puta pukla i ostavila ovaj dio grada bez tople vode. To se događa u zimskim danima, što je posebno iritantno i teško za građane koji žive u istočnome dijelu Novog Zagreba“, izjavio je Klisović.

„Iza mene se nalazi ekološka bomba, brdo smeća, a u podnožju djeca igraju nogomet na nogometnom igralištu! Aktualna gradska uprava izgradila je nogometno igralište u podnožju ekološke bombe!“ upozorio je Klisović i najavio: „Ja ću to riješiti, sanirat ću Jakuševec! Ova četvrt i Grad Zagreb će dobiti kvalitetniji zrak. Radit ćemo po visokim ekološkim standardima.“ 

Glavna je poruka građanima istočnoga dijela Novoga Zagreba i svim drugim građanima Zagreba da će odlagalište otpada Jakuševec biti sanirano – u njegovu prvome mandatu. Istodobno će započeti gradnja modernoga centra za gospodarenje otpadom, poslovne zone kružnoga gospodarstva u kojoj će Grad biti partner svim privatnicima koji sudjeluju u procesu transformacije otpada u novu sekundarnu sirovinu i energiju.

„Znam da mnogi dolaze ovdje tijekom izborne kampanje i govore istu stvar, no ja sam u tome odlučan. Osim toga, gradski zastupnici SDP-a, kao i nezavisni zastupnik Renato Petek, već dugo upozoravaju na ovaj problem i predlažu inicijative za rješenje problema pa su, među ostalim, uspjeli ishoditi zabranu držanja domaćih životinja u Jakuševcu“, podsjetio je Klisović.  

„Približno 100 tisuća naših sugrađana ima nižu kvalitetu života upravo zbog Jakuševca! Sanacija nije tekla prema rasporedu, a za to je zaslužan HDZ i njihov kandidat gospodin Filipović, koji su samo tijekom posljednjega mandata učinili dvije potpuno pogrešne i štetne stvari. Prvo, odredili su produljenje roka trajanja odlagalištu Jakuševec – Prudinec i glasali su da se novi centar za gospodarenje otpadom preseli na Resnik, pri čemu bi se sav otpad Zagrebačke županije prihvatio u Gradu Zagrebu“, rekao je Renato Petek, nezavisni zastupnik koji je proteklih godina često upozoravao na opasnosti trenutačnoga modela gospodarenja otpadom u Zagrebu.

„Kolege iz SDP-a i ja dolazili smo ovdje i rješavali stvari. Nismo upozoravali na ovaj problem kao gospodin Tomašević, samo u predizbornim kampanjama za lokalne i parlamentarne izbore. Bili smo ovdje kad god je bilo potrebno i kada god se kršio zakon“, podsjetio je Petek.

Leave a Comment

Your email address will not be published.