JOŠKO KLISOVIĆ Poruka građanima treće životne dobi "Niste zaboravljeni!" - Kanal 5

JOŠKO KLISOVIĆ Poruka građanima treće životne dobi “Niste zaboravljeni!”

Briga o starijim sugrađanima visoko je na mojoj listi prioriteta, poručio je Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Grada Zagreba. 

Obilazeći Gornji grad – Medveščak u pratnji Dine Vasić, kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika, Klisović je poručio da je jačanje mreže zdravstveno-socijalnih usluga jedna od ključnih točaka njegovog programa skrbi o građanima Zagreba starije životne dobi.

Mnoge naše sugrađanke i sugrađani žive sami, slabo su pokretni i puno toga im je nedostupno, rekao je Klisović. Zato ćemo organizirati centar mobilnih usluga za starije, podići i osnažiti sustav gerontoloških domaćica i domaćina te organizirati dnevne boravke za naše građane treće životne dobi, naglasio je kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba. Sugrađani starije životne dobi mogu računati da će u mom mandatu razina palijativne skrbi biti poboljšana te da će naš grad dobiti hospicije, poručio je Klisović.

Govoreći o problemima gradske četvrti koja je među najgore stradalima u potresu prije više od godinu dana, Klisović je najavio izradu kataloga cijena obnove kojim bi se zajamčila što povoljnija obnova pod, koliko je moguće, jednakim uvjetima. Posebno se osvrnuo na vlasnike zaštićenih nekretnina koje su proglašene kulturnim dobrom. Budući da se te nekretnine trebaju obnavljati posebnim materijalima i pod nadzorom konzervatora, tražit ću i osigurati veću financijsku potporu vlasnicima jer je obnova njihovih nekretnina skuplja i dugotrajnija, poručio Klisović.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Dina Vasić je istaknula da je njen primarni posao osigurati sredstva za realizaciju projekata i planova koje je njen kolega Klisović naveo.

Formiranje Gradske riznice i praćenje novčanih tokova Grada Zagreba ključni su elementi za smanjenje nenamjenskog trošenja našeg novca, poručila je Vasić. Nakon toga, grad treba početi koristiti gradsku imovinu kako bi napunio riznicu, stabilizirao financije i potencijalno smanjio fiskalno opterećenje građana, naglasila je Vasić.

Sadašnje upravljanje gradskom imovinom je kao da ste kupili automobili, za njega plaćate sve obaveze, ali ga ne vozite, stoji parkiran u garaži, zaključila je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Dina Vasić.

Foto: Teo Žeželj

Leave a Comment

Your email address will not be published.