Josip Manolić o koroni i cijepljenju: Ne smatram se posebno ugroženim. Nakon ovih 100 proživljenih godina, realno procjenjujem opasnost - Kanal 5

Josip Manolić o koroni i cijepljenju: Ne smatram se posebno ugroženim. Nakon ovih 100 proživljenih godina, realno procjenjujem opasnost

Nakon što je danas počelo cijepljenje građana protiv covida-19 u Velikoj Britaniji, stogodišnjak Josip Manolić komentirao je konačan početak cijepljenja te kaže da bi se on cijepio, no tek kada se stručnjaci uvjere u to koje je cjepivo najbolje za upotrebu jer ne želi biti pokusni kunić.

Manolić je za Dnevnik.hr rekao da se on osjeća dobro kada je riječ o pandemiji, a ne smatra se posebno ugroženim.

“U opasnosti sam kao i svi drugi građani. Stvar je svakog pojedinca da ocijeni realnost opasnosti u kojoj se nalazi. Ovo je nevidljiva opasnost i čovjek mora biti dobro sabran da ocijeni tu opasnost da bi mogao adekvatno odgovoriti – da li bježati s tog mjesta ili poduzeti neke druge korake.”, rekao je Manolić.

Dodao je da bi se on cijepio kada to bude preporučeno i sigurno, no ističe:

“U ovih 100 godina života što sam proživio mislim da sam stekao dovoljno životnog iskustva u različitim okolnostima i različitim opasnostima da mogu procijeniti opasnost, a realna opasnost postoji.”

Kada je riječ o mogućnosti obaveznog cijepljenja, Manolić misli da to ne bi bilo korisno.

“Ja se u ovom momentu vjerojatno ne bih cijepio jer nema cjepiva koje je isprobano, a ne bih htio biti kunić za isprobavanje. Ne želim biti ni agitator ni za ni protiv cijepljenja. Cjepivo će postati roba na tržištu, a na stručnim ljudima je da ocijene koje cjepivo i na kojem području najbolje odgovara. I kad se stručni ljudi uvjere u to da je određeno cjepivo najbolje za upotrebu onda se toga trebamo držati i cijepiti se, jasna stvar.” zaključio je Josip Manolić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.