JOE BIDEN Deseci djece kao da su na bojnom polju, za ime Boga! - Kanal 5

JOE BIDEN Deseci djece kao da su na bojnom polju, za ime Boga!

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno najmanje 19 djece i dvije odrasle osobe. Američki predsjednik Joe Biden obratio se naciji iz Bijele kuće.

“Nadao sam se, kada sam postao predsjednik, da neću to morati učiniti opet”, rekao je na početku nazvavši masovnu pucnjavu u osnovnoj školi u Teksasu još jednim masakrom u SAD-u.

“Prekrasni, nevini, učenici drugog, trećeg, četvrtog razreda. I deseci male djece koja svjedoče onome što se dogodilo, vide svoje prijatelje kako umiru, kao da su na bojnom polju, za ime Boga”, rekao je Biden.

“Izgubiti dijete je kao da vam je otkinut komad duše”, rekao je dodajući da je osjećaj kao da se gušite. Pozvao je naciju da se moli za žrtve i ustane protiv lobista oružja nakon današnjih događaja.

“Zato večeras, molim naciju da se moli za njih, da roditeljima i braći i sestrama da snagu u tami koju sada osjećaju. Kao nacija, moramo se pitati kada ćemo se, za ime Boga, suprotstaviti lobistima oružja? Kada ćemo, za ime Božje, učiniti ono što svi znamo da treba učiniti?””, kazao je Biden.

Podsjetimo, vlasti su objavile da je 18-godišnji Salvador Ramos otvorio vatru u osnovnoj školi u Južnom Teksasu oko 130 kilometara zapadno od  San Antonija, usmrtivši najmanje 19 djece i dvije odrasle, prije no što je i sam usmrćen kada je intervenirala policija. Vlasti vjeruju da je djelovao sam.

Dva policajca su lakše ranjena, a djevojčica i jedna starija osoba prevezeni su u bolnicu u kritičnom stanju. To je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

Leave a Comment

Your email address will not be published.