JOE BIDEN Američki predsjednik uvjeren da će Putin i Rusija krenuti na Ukrajinu i da pripremaju tu akciju  - Kanal 5

JOE BIDEN Američki predsjednik uvjeren da će Putin i Rusija krenuti na Ukrajinu i da pripremaju tu akciju 

Američki predsjednik Joe Biden rekao je na konferenciji za medije u Bijeloj kući, a povodom prve godine njegova predsjedništva, da je to bila godina izazova i ogromnog napretka.

Biden je posebno istaknuo masovnu kampanju cijepljenja protiv covida-19 te naglasio da je 75 posto odraslih Amerikanaca sada potpuno imunizirano, u odnosu na 1 posto cijepljenih u vrijeme kada je njegova uprava preuzela vlast u SAD.

“Nakon gotovo dvije godine fizičkih, emocionalnih i psihičkih posljedica ove pandemije, to je bilo previše za mnoge od nas. Neki ljudi ovo što se sada događa mogu nazvati ‘novom normalnošću’, ali ja to nazivam poslom koji još nije gotov. Stvari će ići na bolje. Najbolji dani ove zemlje su još uvijek pred nama, a ne iza nas”, izjavio je.

Predsjednik Biden je naglasio da se Sjedinjene Države neće vratiti zaključavanju i zatvaranju škola te da nova, omikronska napetost nije razlog za paniku.

Američki predsjednik Biden se pohvalio “rekordnim otvaranjem radnih mjesta”, “rekordnim rastom” sa stopom nezaposlenosti koja sada iznosi 3.9%, u odnosu na 6.4% prije godinu dana.

Govoreći o odnosu s Rusijom po pitanju Ukrajine, Biden je rekao da će Moskva snositi odgovornost ako napadne na Ukrajinu.

“Ako Rusija ode u Ukrajinu, to će imati razorne posljedice. Pretpostavljam da će Putin krenuti prema Ukrajini”, rekao je američki predsjednik i dodao da bi potpuna invazija na tu zemlju, međutim, izazvala odgovor koji bi skupo koštao Rusiju i njezino gospodarstvo. Biden je izjavio kako vjeruje da Rusija priprema akciju u Ukrajini, iako smatra da Putin još nije donio konačnu odluku. Američki čelnik sugerirao je da će ograničiti pristup Rusiji međunarodnom bankarskom sustavu ako napadne Ukrajinu.

Foto: Screenshot

Leave a Comment

Your email address will not be published.